سمك مشوى مع صلصة الطحينة منال العالم

طريقة عمل السمك طريقة عمل السمك المقلي طريقة عمل السمك المشوي طريقة عمل السمك السنجارى طريقة عمل السمك بالفرن طريقة عمل السمك البلطى طريقة عمل السمك في الفرن طريقة عمل السمك المحشي طريقة عمل السمك المشوي في الفرن طريقة عمل السمك الفيليه في الفرن طريقة عمل السمك الفيليه المشوي

االمقادير
سمكة متوسطة الحجم+2حبة كبيرة بصل+3فص ثو+م2ورق غار
4حبة ليمون +كوب كسبرة خضرة مفروم +معلقة صغيرة فلفل اسود
معلقة كبيرة ملح3+معلقة كبيرة زيت زيتون+4حبة بطاطس صغيرة+
2معلقة صغيرة شطة مجروشة2قرن فلفل حار اوبارد
الطريقة :
1- تشق السمكة بقدر الإمكان إلى الداخل حتى يمكن حشوها
2- ترش السمكة بملح و فلفل من جوه و من بره
3- يقطع الثوم و الليمون و البصل شرائح و يقطع الفلفل نصفين
4- توضع السمكة على ورق ألومنيوم و تفتح ثم تحشى بالبصل و الكزبرة و الليمون
و رشة فلفل أبيض و الشطة و الثوم و رشة ملح و ورق الغار و قطع البطاطس و قرون الفلفل
5-تقلب السمكة و توقف على بطنها ثم ترش فلفل أبيض و زيت زيتونثم توضع شرائح ليمون و بصل فوقها ثم تغلف بإحكام
6- توضع في صينية و يوضع شرائح ليمون و ورق غار و شوية ماء في الصينية
7- تدخل الفرن في حرارة 190 أو 200 من 1 ساعة : 4/1 1 ساعة حسب حجمها
8- تزين السمكة بالكزبرة و الليمون و المكسرات و تقدم مع صلصة طحينة أو دقوس

2 تعليقات

  1. واااو ديه اجمل طريقة لعمل السمك المشوى مع الطحينة للشيف منال العالم تسلم ايدك بجد

    ردحذف
  2. تسلم ايدك ياشيف منال على السمك اللذيذده

    ردحذف

إرسال تعليق

أحدث أقدم