طريقة عمل المحشى المصرى من الشيف شربينى ॥برنامج سفرة دايمة طريقة عمل المحشى
طريقةعمل المحشى - طريقة عمل المحاشى -طريقة عمل المحشى المصرى - طريقة عمل المحشى ورق العنب -طريقة عمل المحشى كرنب -طريقة عمل المحشى بالصور - طريقة عمل المحشى فلفل - المحشى الدايت - المحشى المصرى - المحشى الباذنجان - المحشى المصرى بالصور

المحشي

حلقة الشيف الشربيني من برنامج " سفرة دايمة "

المقادير:

- فلفل رومي للحشو

- باذنجال ابيض للحشو

- كوسة رفيعة أو متوسطة للحشو

- نصف ك ارز مغسول ( الكمية حسب احتياجك )

- شوربة دكر البط تكون ساخنة

- خلطة المحشي عبارة عن :

- شبت وبقدونس وكسبرة
- نعناع ناشف
- قرفة ناعمة
- حبة طماطم كبيرة
- بصلة كبيرة
- زيت زيتون او ذرة
- شطة ناعمة
- ملح وفلفل


الطريقة :

- نقشر الكوسة ونقورهاونغسلها ( القلب نبطن به اناء الطهى )
- نقور الباذنجال ونغسله
- نفرغ الفلفل ونغسله( غطيان الفلفل نستخدمها لتغطيته اثناء الطهي )
- الارز والخلطة يوضع على النار ني في ني
- نحشي الكوسة والباذنجال والفلفل ولا نملأهم بالرز
- في اناء الطهى نرص المحشي
- نضعه الأناء على النار وننزل عليه في الجوانب مابين أصابع المحشى بشوربة البط حتى يستوى مقدار الشوربة مع المحشي ولا يغطيه ونتركه على النار حتى تتشرب الشوربة ثم نهدى عليه النار ونتركه حتى يستوى
- يقدم مع البط

طريقة عمل البط للشيف الشربينى ....طريقة عمل البط بالصور ॥ طريقة عمل البط المحشى ॥طريقة عمل البط المحمر ॥طريقة عمل فى الفرن ॥طريقة عمل البط المحشى ارز॥الشيف شربينى طريقة عمل البط المحشى ॥طريقة عمل البط المشوى ॥طريقة عمل البط بالفريك ॥طريقة عمل البط بالرتقال


البط والمحشي

حلقة الشيف الشربيني من برنامج " سفرة دايمة "

أولاً ..... البط

المقادير :
- دكر بط
- بوكيه جارنيه ( ورق لورو - كرفس – جزر – بصل – حبهان – مستكة – حبة طماطم كبيرة – كرات أخضر – بهارات - ملح وفلفل )
الطريقة :
- في اناء على النار به ماء نضع البوكيه جارنيه ونترك الماء حتى يغلي لدرجة 100 درجة
- نضع دكر البط بعد تنظيفه جيدا سليما
- نتركه على النار حتى يستوي
- بعد السوى نخرج دكر البط ونضعه في صينية فرن ونبشر عليه حبة طماطم كبيرة وندهنه بها وملح وفلفل وقطعة زبدة او زيت
- وندخله الفرن حتى يستوى ويأخذ اللون الذهبي .
- ويقدم مع المحشي

الشيف شربينى طريقة عمل عرق فلتو بالصور
طريقة عمل عرق اللحمة الفلتو بالصور ॥طريقة عمل عرق اللحم الفلتو الشيف شربينى ...

المقادير :

- عرق فليتو فليه ( نصف كيلو )
- جزر
- مشروم
- جبنة موتزاريلا
- مسطردة
- ديمي جلاس
- ملح - فلفل - زعتر
- زبدة - زيت
- خضار سوتيه ( جزر - فاصوليا - كوسة - بطاطس )


الطريقة :

- نفتح عرق الفيليع بالسكينة ونفرده ليصبح مثل ورقة الجلاش سميك
- نتبله بالملح والفلفل وندهنه بالمسطردة
- في طاسة على النار نضع زبدة وبصلة مفرومة ونشوحها ونضع مشروم مبشور وشوية زعتر وروزماري وملح وفلفل ونقلبه ثم نضع سنة دقيق صغيرة ويقلب حتى التسوية
- نضع المشروم بعد تسويته على سطح ورقة الفيليه ونفرده عليه ونضع اعواد البصل الاخضر ( تشاين ) ثم نضع جبنة مبشورة
- نلف ورقة الفيليه مثل الرول ثم نربطها بقطع من الدوبار من المننتصف والجانبين ونتبلها من الخارج بملح وفلفل
- في طاسة او صينية تيفال بها مادة دهنية نضع عرق الفيليه المحشو ونقلبه حتى يأخذ اللون الذهبي ثم نقطعه ترنشات كبيرة وهو مربوط
- ثم ندخله الفرن ربع ساعة حتى يكمل سواه
- يقدم مع خضار سوتيه ونقص عنه الخيط وهو في طبق التقديم


الشيف الشربينى طريقة عمل الحواوشى بالصور طريقة عمل الحواوشى المصرى الشيف شربينى



طريقة عمل الحواوشى - طريقة عمل الحواوشى بالصور - الحواوشى الاسكندرانى - الحواوشى للشيف الشربينى - الحواوشى المصرى -الحواوشى الاسكندرانى بالصور -طريقة عمل الحواوشى فى البيت - الحواوشى للشيف حسن - الحواوشى الشيف يسرى -طريقة عمل الحواوشى بالعجين - الحواوشى الشيف احمد المغازى - الحواوشى الشيف اسامة السيد

الحواوشى
المقادير
2كوب دقيق بيضه معلقه خميره فوريه
ذره ملح ذره سكر زيت زيتون

الطريقه
نضرب كل المقادير مع بعضها لحد ما المضرب يطله نضيف من الدقيق
وبعد كده نفرد العجينه ونضع بداخلها الحمه المفرومه وندهن الوجه اونلمعه بزيت زيتوت وندخله الفرن وبالهنا والشفا

الفريك بالحمه المفرومه
المقادير
نص كيلو فريك ننقعه فى الميه او نسلقه
نص كيلو لحمه مفرومه
بصله مبشوره مع كسبره خضرا وفص توم
حبيتين طماطم
نشوح الحمه المفرومه مع الطماطم والكسبره مع الثوم مع البصل لحد ما تستوى نضيف ليها الفريك ونسويه 3\4 سوا ونحضر طاجن نضع الخليط فيه ونضع على الوجه طماطم وندخله الفرن

طريقة عمل البيتزا - كب كيك - تشيز كيك - طريقة عمل بلح الشام - طريقة عمل الكريب دونات - لازانيا - بسبوسة - دجاج - معجنات - شاورما - حلويات - تارت - معكرونة - برياني - بسكويت - سمك - الشيف منال العالم موقع - معمول - كبسة - الدونات - كنافة - قطايف - سينابون - بيتي فور - فطائر - مكرونة - الكيك - كوكيز - منال العالم طبخات - الشيف اسامة اطيب - كفتة - ام علي - تورتة - البيتزا - الشيف اسامة السيد معجنات - كبة - كيكة - ستيك - كريم كراميل - سمبوسك - روبيان - بسبوسه - غريبة - ورق عنب - مندي - لقيمات - الغريبة - دونت - مقلوبة - دجاج بالكاري - كيك الشوكلاتة - تيراميسو - كعك العيد - قدرة قادر - الشيف حسن حلويات منال العالم اكلات - الشيف شربينى - الشيف يسرى -برنامج المطبخ - برنامج سفرة دايمة -برنامج مع اسامة اطيب - قناة فتافيت

1 تعليقات

  1. مشكور وصفات لذيذه انا من زمان وانا نفسى فى طريقه الحواوشى

    ردحذف

إرسال تعليق

أحدث أقدم