المقادير

نصف كيلو ارز ابيض
200 جرام خضار مشكل
50 جرام بصل ناعم
200 جرام لحمة معصجة
3 معلقة دقيق
2 كوب لبن
100 جرام جبنة مفرومة موتزاريلا او رومي
ملح , فلفل


الطريقة

بعد تسوية الارز العادية يوضع اللحم
المعصج عالنار وبداخلها الخضار
المشكل والملح والفلفل

طريقة عمل الباشميل

توضع الزبدة عالنار مع الدقيق
حتي يتمازج مع بعضه ثم يوضع اللبن
ويقلب جيدا حتي يتمازج مع بعضه
يوضه ثلث كمية الباشميل مع الارز
والخليط الخضار واللحمة المعصجة ثم
يقلب مع بعضه
ويدهن القالب بالزبدة او الزيت قبل ذلك حتي يطرح الخليط
ثم يوضع باقي الباشميل عالوش
ثم ترش بالجبنة الموتزاريلا او الرومي
وتوضع في الفرن حتي تحمر


بالهنا والشفا

Post a Comment

أحدث أقدم