كشرى بالعدس الاصفر
نص كيلو عدس اصفر - نص كيلو ارز - 10 بيضات - بصلة كبيرة - بزنجان اسود (مكبب)
فلفل رومى
الطريقة
اخرط البصلة ناعم واشوحها فى الزيت لحد ماتدبل تماما ثم اضع العدس الاصفر
وافضل اقلبه مع البصلة كويس حوالى 5 دقايق ثم اضع الارز على العدس واقلب اقلب لمدة دقيقتين
واضع ملح وكمون واقلبهم كويس ثم اضع الماء لحد مايغطيهم
واغطيهم ولما يشرب الماء نوطى النار واتركهم لحد مايستووا
عادى زى مابنسوى الارز وبالهنا والشفا

نسلق البيض عادى ونقشرة ونتركه يبرد وبعد مايبرد نضع علية شوية كارى او كركم
وكمون واقلبه بأيدى كويس ثم اضع زيت فى المقلاية واحمره
لحد ما ياخد اللون الدهبى ثم اشيله واركنه

البزنجان والفلفل المقلى
نقطع البزنجان الى شرائح واقلية فى الزيت
اشق كل فلفلة شق بالسكينة علشان متفرقعش فى الزيت وتطرطش عليكى ثم اقلية
فى الزيت
وعند التقديم

طريقة تركيب العدس الاصفر
نضع العدس الاصفر فى السيرفيس ثم اضع علية وحدات من الفلفل المقلى
والبيض المسلوق ومتحمر
وبالهنا والشفا

1 تعليقات

  1. تسلم ايدك يا شيف ومشكورين على كل الوصفات والاكلات الحلوة اللى بتعملوها لينا

    ردحذف

إرسال تعليق

أحدث أقدم