اولا
الكاب كيك
المقادير
هو قال المقادير بالاكواب والجرامات انا هقول الاكواب زي ماكلنا بنعمل
3بيضات
4\3 كوب سكر بودرة
4\3كوب زيت ذرة او سمنة سائحة
4\3كوب دقيق
2\1معلقة صغيرة ملح
2\1معلقة صغيرة فانيليا
2\1معلقة صغيرة بيكنج بودرة
التكنيك وطريقة العمل
هو ضرب كل حاجة بالمضرب اليدوي اللي هو السلك ماعملشي اي حاجة بالخلاط او العجانة
1- نضرب البيض حبة صغنونة
2-نضيف السكر للبيض ونضرب لغاية مايتجانسوا
3- نضيف الزيت بالراحة اوي اوي هو قال سرسوب بسيط لغاية مايتجانس الخليط
4- نضيف الفانيليا والملح
5- نضيف البيكنج بودرة للدقيق
6- نضيف الدقيق مرة واحدة للبيض والسكر والزيت ونقلب الزيج لغاية التجانس
ونضعة في قوالب الكاب كيك مبطنين بورق الكاب كيك اللي هو الزبدة ونملي لغاية ثلاثة ارباع الكوب وندخلة الفرن علي درجة حرارة 180 درجة ولمدة من 18 دقيقة لغاية 20 دقيقة
وبالهنا والشفا
ملحوظة مهمة
لو عايزة الكاب كيك يبقي شكولاتة يبقي ننقص من مقدار الدقيق معلقتين ونص ونزود بدالة الكاكاو
ممكن لو عايزين نضيف شكولاة شيبس علي الوجة نضيف او في داخل العجينة

1 تعليقات

  1. تسلم الايادى
    طريقة عمل الكب كيك من الشيف حسن كمال مقدم برنامج المطبخ على قناة الحياة

    ردحذف

إرسال تعليق

أحدث أقدم