الكشــــــــــــــــــرى

كيلو ارزمستوى عادى - نص كيلو عدس بجبة (اسود) - ربع كيلو حمص الشام
بصلة كبيرة - نص كيلو مكرونة اسباجتى - نص كيلو مكرونة مقصوصة
نص كيلو مكرونة قلم (الريشة) نص كيلو شعيرية
الطريقة
اخرط البصلة ناعم واشوحها فى الزيت لحد ماتدبل تماما ثم اضع العدس الاسود
وافضل اقلبه مع البصلة كويس حوالى 5 دقايق ثم اضع الماء لحد مايغطى العدس
واغطية واتركه يستوى 3/4 سوى ثم اضع علية الارز المستوى واخلطهم ببعض
كويس علشان الارز ياخد من طعم وريحة العدس نضع الماء ونكمل السوى عادى
اسلق المكرونة كل نوع لوحده فى ماء وملح وزيت بالطريقة العادية
اسلق حمص الشام بالطريقة العادية

البصل المحمر3
3بصلات كبار - 2 معلقة دقيق - ملح - زيت
الطريقة
اقطع البصل شرائح ثم ارش عليه ملح وادعكه ادعكه بأيدى كويس علشان ينزل
كل الماء اللى فية ثم ارش علية الدقيق
وقلبى الدقيق بالبصل كويس بأيدك ثم ضعية فى الزيت المقدوح
لحد مايتحمر ويبقى لونه بنى . شيلية وضعية على جنب فى المصفاة
(والطريقة دى هى السر اللى بيخلى البصل بيقرمش وبيبقى جميل وميبقاش طرى منك وشارب زيت













صلصة الطماطم
كيلو طماطم بيورية - معلقتين صلصة طماطم - ملح - فلفل - كمون - ثوم - خل - شطة
الطريقة
نضع معلقتين زيت زيتون فى حلة ثم نضع الثوم المهروس وشوية كمون علشان يتحمر مع الثوم
ثم اضع الخل لحد مايغلى
ثم اضع الطماطم ومعلقتين الصلصة والملح والفلفل والشطة واتركها لحد ماتتسبك

تركيب طبق الكشرى
نضع المكرونة الاسباجتى والمقصوصة والقلم المسلوقين فى قاع السيرفيس
ثم نضع فوقه طبقة الشعيرية
ثم طبقة الارز بالعدس
ثم طبقة الحمص المسلوق
ثم طبقة البصل المحمر
ويقدم وبجانبه طبق الصلصة وطبق الشطة
وبالهنا والشفا

1 تعليقات

  1. تسلم ايدك يا شيف ومشكورين على كل الوصفات والاكلات الحلوة اللى بتعملوها لينا

    ردحذف

إرسال تعليق

أحدث أقدم