أولا: المقادير
طريقة الإعداد:
1- نقشر الباذنجان او حسب الرغبة في ناس مش بتحبه مقشر...
وهي هنا خلته مقلم
2- نقطع الباذنجان حلقات سميكة شوية عشان ميتهريش لما يدخل الفرن
3- نحطها على ورق المطبخ النشاف عشان يمتص الطوبة الزيادة ونرش عليه شوية ملح.
4- نحمر الباذنجان في زيت غزير لحاد اما لونه يبقى ذهبي تقريبا
5- نجهز السلطة... شوية زيت صغيرين والطماطم مجروشة ويفضل نشيل القشر منها
6- نزود معجون الطماطم حسب الرغبة
7- نضيف دبس الرمان.
8- نزود فصين توم مهروسين ونص كوب ماء....
9- نحطها على النار لمدة 3 دقائق تقريبا بس لأنها كده كده بتدخل الفرن وتتسبك كويس.....
10- نيجي للكفتة... هي استخدمت هنا كفتة جاهزة من السوبر ماركت وقالت ممكن نستخدم أي نوع كفتة مفضلة بالنسبة لنا
(ممكن نحضر البصل والبقدونس والبهارات ونخلي الجزاريفرمهم مع اللحمة)
11- عملت الكفتة على هيئة اقراص ونحط في بالنا انها بتكش مع السوا
12- نجيب صينية الفرن ونبدأ نرص قرص كفتة وقرص باذنجان وحلقة فلفل وحلقة طماطم..... وهكذا (أي ترتيب مفضل)
13- نضيف السلطة ونوزعها كويس على الصينية...
14- نغطيها بالفويل ونحطها في فرن متوسط الحرارة 180 درجة لمدة نصف ساعة تقريبا وبعدين نشيل الفويل ونسيبها تتحمر من فوق لمدة ربع ساعة تقريبا....
وبالهنا والشفا
منال العالم اكلة جميلة اوى تسلم اديكى صنية الباذنجان بالكفتة يا شيف منال
ردحذفإرسال تعليق