الكبيبة الشامى
نص كيلو برغل - نص كيلو لحمة مفرومة ناعمة - ملح وفلفل - بصلة
عصاج ( سمنة - بصلة متوسطة - لحمة مفرومة و ملح وفلفل )
الطريقة
ننقع البرغل فى الماء لحد ما يطرى ثم نصفية كويس قوى من الماء
ثم نضع علية اللحمة والبصلة ونفرمهم تانى مع بعض كويس لحد ماتنعم
ندهن صينية بالسمنة ثم نضع طبقة من عجينة الكبيبة ثم
نفرش طبقة من العصاج فى النصف
ثم ابل ايدى بالماء واخد قطعه قطعه من الكبيبة وافردها فوق طبقة العصاج
واسويها كويس ثم ارش رشة زيت خفيفة على الوش واقطعها بالسكينة سمبوكسات
وممكن اضع وحدات من الصنوبر
وادخلها الفرن لحد ماتستوى وتحمر
وبالهنا والشفا

1 تعليقات

  1. تسلم ايدك يا شيف ومشكورين على كل الوصفات والاكلات الحلوة اللى بتعملوها لينا

    ردحذف

إرسال تعليق

أحدث أقدم