الثلاثاء، 9 أغسطس 2011

طريقة عمل الشيش طاوك من الشيف حسن كمال احلى طريقة لعمل الشيش كباب من الشيف حسن

الشيش طاووق

المقادير

- كيلو أوراك فراخ مقطعة مكعبات صغيرة

- فلفل رومى الوان - طماطم مكعبات

- بصل مكعبات - مشروم مقطع (ممكن نستغنى عنه)

- اسياخ خشب (الشيش)


خلطة التتبيلة

- 2 عصير ليمون - ملح وفلفل حسب الرغبة

- بهارات فراخ - زبادى

- ملعقهة صغيرة ثوم - ملعقة كبيرة خل

- عصير بصل ( نفرم البصل كويس وناعم ونعصره جامد ونستخدم ماء العصر ونترك تفل البصل)

نتبل الفراخ المكعبات بكل ما سبقونتركها بالثلاجة مدة 12 ساعة

ونبدا فى وضع قطع الفراخ المتبلة فى الاسياخ الخشبية

قطعة دجاج تليها قطعة بصل وطماطم وفلفل

ونضعها ع الشواية حتى تستوى 50%

ثم نضعها فى صينية لتكمل النضج فى الفرن

وطبعا الصينية مدهونة باى مادة دهنية


اكلات الشيف جماله ياجماله (متجدد

اكلات الشيف جماله ياجماله (متجدد



اكلات الشيف جماله ياجماله (متجدد


اكلات الشيف جماله ياجماله (متجدد





اكلات الشيف جماله ياجماله (متجدد


ولو مافيش شواية خالص ولا يهمك

ضعى الاسياخ فى صينية مدهونة مادة دهنية على عين البوتاجاز 50% وبعدين ابقى دخليها الفرن

وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق