الجمعة، 16 سبتمبر 2011

طريقة عمل البيتزا الشيف حسن كمال عجينة البيتزا الصحيحة طريقة عمل البيتزا الايطالية بالصور الشيف حسن كمال برنامج المطبخ طريقة عمل الصوص بتاع البيتزا

طريقة عمل البيتزا -طريقة عمل البيتزابالصور- طريقة عمل البيتزا هت- طريقة عمل البيتزا الايطالية -طريقة عمل البيتزا منال العالم -طريقة عمل البيتزا الايطالية بالصور -طريقة عمل بيتزا هت بالصور - طريقة عمل البيتزا الشيف حسن -طريقة عمل البيتزا المصرية- طريقة عمل البيتزا بالصور خطوة خطوة- البيتزا الشيف حسن - البيتزا الشيف يسرى -البيتزا الشيف الشربينى- البيتزا بالصور- البيتزا السريعة - البيتزا الايطالية - البيتزا المغربية -البيتزا السائلة -البيتزا الكذابة - البيتزا منال العالم -البيتزا الجزائرية -مقادير البيتزا -الشيف اسامة طريقة عمل البيتزا الشيف اسامة اطيب البيتزا

طريقة عمل البيتزا الشيف حسن كمال
عجينة البيتزا الصحيحة من برنامج الشيف حسن
برنامج المطبخ طريقة عمل البيتزا عجينة البيتزا

المقادير للواحدة\\


كوب ونصف دقيق+قطعة خميرة مذابة فى ماء دافىء وسكر بسيط+ملعقة عسل نحل وهو دة السر+ملعقة ملح صغيرة+معلقتين زيت+ماء حسب الدقيق


الطريقة
نضع المقادير الجافة اولا وقلبهم وبعدين الماء حبة حبة لحد لما تتلم العجينة من الطبق॥نعجنها لمدة 5 دقايق باليد ॥ونغطيها بقى ببلاستيك ونتركها تخمر لمدة ساعة تقريبا او اكثر..بجيب دقيق ونرشة من تحتها ونفردها بالنشابة..ونحط دقيق برضو من فوقها ونفرد..بعدين ننظف الدقيق اللى فوقها بفرشة ونحطها بقى ف الصينية ونحط اى حشوة انتى عيزاها وندخلها الفرن من غير جبنة لمدة 8 دقايق كدة ونخرجها نرشلها الجبنة وحبة زيت عشان الجبنة تسيح مع بعضها على الوش ।0।بس كدة وبالهنا والشفا.


******************************************************************************
طريقة عمل البيتزا للشيف حسن كمال
طريقة عمل البيتزا الايطالية بالصور الشيف حسن كمال
برنامج المطبخ الشيف حسن طريقة عمل الصوص بتاع البيتزا


العجينة :
كيلو دقيق+ معلقة كبيرة خميرة+ نص معلقة ملح +نص معلقة سكر+ كوب زبادي
الصوص:
كيلو طماطم + 2معلقة زعتر + 2بصل + 2 ثوم
بتزا تيوليتنانا :
موتزازيلا + جبنة مبشورة + انشوجة + زعتر طازج
بيتزا مرجلينا :
موتزاريلا + حبنة مبشورة + ريحان + زعتر + جبنة ريكفورد
بيتزا كالتسوني
: طماطم + مشروم +رومي مدخن + موتزاريلا + زعتر
هناك 3 انواع من العجائن منها الطري ومنها الكرسبي او المقرمش وعليكي ان تختاري ما تفضليه
الاولي: هي نفس المقادير باستخدام الزبادي (البتزا الطريه)
الثانيه تعجن بماء فقط بدون زبادي

الثالثه:بعد العجن نضيف لها 1/2 كوب زيت (وده الي بيديها القرمشه)
تخلط كل المقادير جيدا سواء بالعجان او باليد ثم اتركها ترتاح لمده 1/2 ساعه
بعد التخمر افردها بايدي وارش تحتها دقيق حتي اصل لسمك المناسب
في صينيه اضع بعض الزيت واكمل فردها في الصنيه ثم يوضع علها صوص الطماطم وابعد عن الاطراف توضع الحشوه تبع نوع البتزا المفضله وتدخل الفرن من 7 الي 8 دقائق وبلهنا والشفا
ملحوظه: البتزا الكالتسوني تو ضع الحشوه علي احدي نصفيها وتغلق مثل القطايف ويلمع الوجه بالبيض وممكن وضع بعض الحشوه علي السطح لتبين نوع الحشوه



**************************************************************************** بيتزا الشيف حسن وطريقة عمل العجينة الصحيحة البيتزا والصوص بتاع المطاعم على طريقة الشيف حسن
المقادير بتاعة البيتزا.........
واحد كيلو دقيق مع معلقة خميرة فورية كبيرة مع نصف معلقة ملح ونصف معلقة سكر, لو انتى عايزة البيتزا طرية ضيفى كوباية زبادى او لو انتى عايزها ناشفة شوية ضيفى نصف كوب زيت وممكن تضيفى شوية زعتر ناشف لو تحبى ووووووووووووووووووووووووووووووبس.

المقادير بتاعة الصوص(على فكرة بجد جامد جدا)......
من اربع الى خمسة حبات طماطم (قطعى اتنين وسيبى الباقى كامل )وضيفى عليهم بصل وثوم وزعتر وروزمارى .كل ده على حبة مايه مش كتيير وسيبيهم يغلوا اول غلوة وبعين صافيهم واضربيهم فى الخلاط وبس ياستى ادعيلى بقى ..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق