Buscar

جارٍ التحميل...

السبت، 1 أكتوبر، 2011

الشيف الشربينى طربقة عمل الممبار - طريقة عل الممبار بالصور - طريقة عمل الممبار المحشى كفتة الحاتى للشيف شربينى فتة الكفتة للشيف شربينى الفتة

طريقة عمل فتة الكفتة للشيف الشربينى برنامج سفرة دايمة
الشيف الشربينى -الشيف شربينى فيديو - الشيف شربنى كتاب - الشيف شربينى على قناة الحياة - الشيف شربينى يوتيوب -الشيف شربينى حلويات -الشيف شربينى بيتزا الشيف -شربينى فى رمضان - الشيف شربينى الارز بالخلطة - الشيف شربينى الحواوشى -الشيف شربينى بلح الشام - الشيف شربينى - الشيف الشربينى على قناة الحياة -الشيف الشربينى فيديو -الشيف الشربينى يوتيوب - الشيف الشربينى شيش طاووك- الشيف الشربينى حلويات -الشيف الشربينى فى رمضان -الشيف شربينى كحك العيد

الفتة بالكفتة والصلصة للشيف الشربينى
طريقة عمل فتة الكفتة الشيف شربينى

طريقة عمل الفتة -طريقة عمل الفتة المصرية -طريقة عمل الفتة السورية - طريقة عمل الفتة اللبنانية - طريقة عمل الفتة بالخل والثوم - طريقة عمل الفتة بالحمص - طريقة عمل الفتة بالزبادى - طريقة عمل فتة الحمص - طريقة عمل فتة الدجاج - طريقة عمل فتة المكدوس - طريقة عمل الشاورما - فتة الحمص بالصور - فتة الكفتة - فتة الكفتة منال العالم -فتة الكوارع - فتة الزبادى - الفتة للشيف الشربينى - الفتة للشيف اسمة السيد - الفتة الشيف يسرى - الفتة الشيف حسن
المقادير:

1/4 كيلو لحمة مفرومة
2 عيش بلدى
2 كوب عصير طماطم
مكعب مرقة دجاج
كمون
شطة
ملح
فلفل
ارز
ثوم

الطريقة:

طريقة عمل فتة الكفتة للشيف شربينى

نقطع العيش البلدى ونحمصه ( في قلاية زيت او في الفرن )

نضع بصل وبقدونس وملح وفلفل على اللحمة المفرومة

نأخذ قطع صغيرة من اللحمة المفرومة بطريقة عشوائية وننزلها في زيت ساخن مثل الزلابية ونقليها حتى تقترب من التحميص

ثم نخرج اللحمة المفرومة من الزيت

في طاسة على النار نضع مادة دهنية وثوم مفروم ومكعب مرق دجاج مفتت ونقلب

ثم نضع العيش المحمص ونقلبة ثم نضع الارز المسلوق ونقلب

ثم نضع معلقتين طماطم بوريه مسبكة و4 ملاعق شوربة ونقلب ثم نضع ملح وفلفل وكمون وشطة

نضع ثلاث ارباع قطع اللحمة المقلية ونقلب مع اضافة قليل من الشوربة والتقليب .

في طبق تقديم نضع الفتة ثم نضع عليها كمية من الارز المستوى .

في طاسة على النار نضع ثوم مفروم ونقلبه حتى يصفر ثم نضع قليل من الخل ثم طماطم مسبكة

ونقلب ثم نضع باقي كمية اللحم المقلي ونقلب

ثم نضع هذة الخلطة فوق الفتة فى طبق التقديم

وتقدم فتة الكفتة للشيف شربينى




كفتة الحاتى بالصور للشيف شربينى
برنامج سفرة دايمة
كفتة الحاتى للشيف شربينى
طريقة عمل الكفتة المشوية للشيف الشربينى
كفتة اللحم بالصور الشيف شربينى

طريقة عمل الكفتة - طريقة عمل الكفتة المشوية - طريقة عمل الكفتة بالصور - طريقة عمل الكفتة المصرية - طريقة عمل الكفتة بالبرغل -طريقة عمل الكفتة المقلية - طريقة عمل الكفتة بالفرن - طريقة عمل الكفتة بالارز - طريقة عمل الكفتة بالطحينة - طريقة عمل الكفتة المشوية على الفحم - طريقة عمل الكفتة بالصلصة - كفتة البطاطس - كفتة الدجاج - كفتة داود باشا - كفتة الفراخ - كفتة اللحم - كفتة السمك- كفتة الحاتى - كفتة الارز - كفتة البطاطس بالصور - كفتة دجاج - الكفتة للشيف حسن - الكفتة للشيف شربينى - الكفتة للشيف يسرى - الكفتة للشيف اسامة - الكفتة منال العالم
المقادير
اللحمة كندوز من الرقبة أو من الموزة ولو ضانى تبقى من الزند علشان بيبقى فيها عرق
- كفتة الحاتى ما بتاخدش غير تفل بصل وملح وفلفل وبهارات وبس
الطريقة
- - نجيب البصل المبشور الناعم ونحط عليه شوية ملح وخل ونعصره بأيدينا جامد جدا في طبق بحيث ينزل الماء منه
- نضع تفل البصل على اللحمة المفرومة مع الملح والفلفل والبهارات ونخلطها معا وندخلها الثلاجة لايقل عن 3 او 4 ساعات
- ماء البصل نضع عليه حبة طماطم مبشورة وشوية ملح وشوية فلفل وشوية زيت زيتون ومعلقة سكر ونقلبهم
- نبل ايـدينا من خليط مــاء البصــل بالطماطم ونصبع الكفتة بأيدينا( نلفها في ايدينا مقاس واحد )
- بعد ما نصبع الكمية كلها نجيب سيخ ونبل ايدينا ونبل السيخ وايدينا مبلولة بماء البصل وندخل السيخ في صابع الكفتة ( نفوته فيها علشان يفرغ الهوا منها ) ونلفها بايدينا المبلولة على السيخ وهكذا باقي الاصابع
- على الشواية اوفي صينية تيفال ساخنة على النار نضع مادة دهنية بسيطة ( قليل من الزيت ) وننزع اصابع الكفتة من السيخ مفرغة ونضعها في الصينية أو بالسيخ على الشواية ونقلبها حتى تستوي وندخلها الفرن تأخذ لون ونطلعها .
- ممكن نطلع عدد من اصابع الكفتة من الفرن ونجيب عيش مكسيكي ونسخنه ونلف فيه صابعين من الكفتة ونضعه في صينية وندخله الفرن
- تقدم كفتة الحاتي مع ارز بالخلطة


طريقة عمل الممبار باللحمة المفرومة للشيف الشربينى

الشيف الشربينى -الشيف شربينى فيديو - الشيف شربنى كتاب - الشيف شربينى على قناة الحياة - الشيف شربينى يوتيوب -الشيف شربينى حلويات -الشيف شربينى بيتزا الشيف -شربينى فى رمضان - الشيف شربينى الارز بالخلطة - الشيف شربينى الحواوشى -الشيف شربينى بلح الشام - الشيف شربينى - الشيف الشربينى على قناة الحياة -الشيف الشربينى فيديو -الشيف الشربينى يوتيوب - الشيف الشربينى شيش طاووك- الشيف الشربينى حلويات -الشيف الشربينى فى رمضان

طريقة عمل الممبار للشيف الشربينى الممبار المحشى بالصور للشيف شربينى

طربقة عمل الممبار - طريقة عل الممبار بالصور - طريقة عمل الممبار المحشى - طريقة عمل الممبار المصرى - طريقة عمل للشيف شربينى - طريقة عمل الممبار للشيف حسن - طريقة عمل الممبار باللحمة المفرومة - طريقة عمل الممبار بالارز - طريقة عمل الممبار والكرشة - طريقة عمل الممبار الضانى - طريقة عمل الممبار المصرى بالصور - طريقة عمل الممبار للشيف شربينى فيديو

المقادير:

نصف كيلو من الممبار (بقري أو ضاني)
2 كوب أرز مغسول ومصفي
2بصلة مبشورة
7 ثمرات طماطم مقطعة مكعبات أومبشورة
ملح
فلفل أبيض
بقدونس
كسبرة خضراء
نعناع
شطة
سمن او زيت

الطريقة:

نضع الممبار فى الخل لمدة ساعه علشان نتخلص من اى ريحة

الحشوة ( خلطة المحشى العادى )
نغسل الارز
نبشر البصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس و الكزبرة ونضيف لهم الارز والملح والفلفل والكمون و الشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن
بالقمع- نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطة و بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى

فى حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة فى الماءالمغلى نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى ينضج

يصفي الممبار من ماء السلق جيدا

يحمر الممبار في الزيت

ويقدم الممبار و بالهنا والشفا

اكلات سوما هتلاقى فيه كل اللى نفسك فيه طريقة عمل البيتزا - كب كيك - تشيز كيك - طريقة عمل بلح الشام - طريقة عمل الكريب دونات - لازانيا - بسبوسة - دجاج - معجنات - شاورما - حلويات - تارت - معكرونة - برياني - بسكويت - سمك - الشيف منال العالم موقع - معمول - كبسة - الدونات - كنافة - قطايف - سينابون - بيتي فور - فطائر - مكرونة - الكيك - كوكيز - منال العالم طبخات - الشيف اسامة اطيب - كفتة - ام علي - تورتة - البيتزا - الشيف اسامة السيد معجنات - كبة - كيكة - ستيك - كريم كراميل - سمبوسك - روبيان - بسبوسه - غريبة - ورق عنب - مندي - لقيمات - الغريبة - دونت - مقلوبة - دجاج بالكاري - كيك الشوكلاتة - تيراميسو - كعك العيد - قدرة قادر - الشيف حسن حلويات منال العالم اكلات - الشيف شربينى - الشيف يسرى -برنامج المطبخ - برنامج سفرة دايمة -برنامج مع اسامة اطيب - قناة فتافيت

0 التعليقات:

¿Te animas a decir algo?

 
أكلات جديدة لذيذة | Copyright © 2011 Diseñado por: compartidisimo | Con la tecnología de: Blogger