الاثنين، 14 نوفمبر 2011

طريقة عمل الكاليمارى للشيف يسرى مطبخ الحياة طريقة عمل الكاليمارى المحشى بالارز كل وصفات الشيف يسرى مجمعة هنا ومتجددة

طريقة عمل الكاليمارى للشيف يسرى مطبخ الحياة
طريقة عمل الكاليمارى المحشى بالارز



الشيف يسرى خميس - الشيف يسرى من كل بلد اكلة - الشيف يسرى 2011 -الشيف يسرى حلويات -الشيف يسرى يوتيوب -الشيف يسرى قناة الحياة - الشيف يسرى برنامج المطبخ -الشيف يسرى طريقة كاليمارى المحشى
المقادير :-

ستة عدد كاليمارى اقماع

الحشو :-

خمسين جم زبدة

زيت

مائة جم بصل برونيز

خمسة عشر جم ثوم مفروم

250 جم سبانخ

خمسة جم ملح

خمسة جم فلفل

150 جم ارز مسلوق

100 جم رجول كاليمارى

مائة جم جمبرى صغير

2 عدد ابيض بيض

الصوص :-

خمسين جم زبدة

زيت

مائة جم بصل برونيز

عشرين جم ثوم مفروم

250 جم طماطم كون كاسيه

خمسين جم صلصة

خمسة جم ملح

خمسة جم فلفل

خمسة جم زعتر

خمسة جم روز مارى

طريقة التحضير :-

طريقة عمل الحشو :-

نضع الزبدة والزيت على النار ونضيف لها البصل والثوم ونذبلهم وبعدين نضيف السبانخ ونتبلها

ملح وفلفل ونتركهم يتشربوا مع بعض ونرفعهم من على النار وبعدين نضيف الارز ورجول

الكاليمارى والجمبرى والبيض ونقلبهم مع بعض.

طريقة عمل الصوص :-

نضع زبدة وزيت على النار ونذبل البصل والثوم ونضيف الطماطم الكون كاسيه وصلصلة ونتبلهم

ملح وفلفل وزعتر وروز مارى ونتركه يتشرب مع بعض.

نحضر كيس حلوانى ونضع به الحشو ونحشى به اقماع الكاليمارى وبعدين نضعه على بوكيه

جارنيه ونضع عليه الصوص وندخله الفرن درجة حرارته 200 لمدة 25 دقيقة وقدميه بالهنا

والشفا.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق