• المقادير: مقدار كيكه اسفنجيه مقدار شربات عدد 8 صفار بيض 600 جرام فريش كريم 300 جرام شيكولاته دارك سايحه 150 جرام سكر 1/4 كوب ماء ملعقة كبيرة جيلاتين 1/4 كوب ماء دافئ مقدار شوكليت ميروار كوب عسل جلوكوز كوب سكر كوب فريش كريم ملعقة كبيرة جيلاتين 1/2 كوب كاكاو 1/4 كوب ماء دافئ
  • طريقة عمل تورتة موس الشوكولاته بالصور طريقة عمل كيكة الشكولاته بالكريمة - طريقة عمل كيك الشكولاتة - طريقة كيكة الشكولاته بالصور - كيكة الشيكولاته للشيف اسامة السيد
  • التحضير: لعمل الموس شيكولاه
    نضع الاصفر بيض فى العجانه مع الضرب المستمر لمده عشر دقائق
    اعملى كرامل بيضه 150جم سكر وربع كوب ماء الى ان تصل حرارتهم الى 116درجه او بالنظر كرامل ابيض فاتح
    ثم ضعى الكرامل وهو ساخن على البيض المخفوق مع الخفق المستمر
    ضعى الماء فوق الجيلاتينه وضعيهم على النار مع التقليب حتى تسيح الجيلاتينه
    ضعى الجيلاتينه فوق الخليط السابق واتركيه مع الخفق المستمر وبعد مايبرد الموس نضع الشيكولاته السايحه وسخنه
    ونقلب الموس شيكولا
    شيكوليت ميروار
    نضع عسل الجلوكوزعلى النار ثم نضع معه كوب سكر ونقلب
    الى ان يتجانسوا ويسيحوا
    نضع كوب فريش كريم على النار وبعد الغليان نضعه فوق المقار السابق من العسل والسكر
    نضع ربع كوب ماء دافىء على الجيلاتينه ونضعهم على النار يسيحوا وننزلهم على المقار السابق مع التقليب المستمر وبعد غلوه واحده ننزلهم من النار ونصفيهمونضعهم جانبا ليهداوا
  • الطبخ: نحضر الكيكه ونشقها ثلاث دسكات
    نقى الدسكات بالشراب الخفيف او ماء نضع الدسك الاول بفرمه على شكل قلب ونضع فوقها موس الشيكولاه ونفرده
    ثم نضع ثانى دسك ونفرد فوقه موس شيكلاه ثم ثالث طبقه والاخيره من الكيكه ونغطيها بالموس شيكولاه وندخلها الفريزر
    تتجمد ثم نطلعها ونسكب فوقها الشيكولاه ميرواه
    للتزيين نحضر شيكولاته بيضاء ونضع عليها لون احمر ثم نضعه فوق الميرواه بطريقه عشوائيه حسب الذوق
  • ملاحظات: عند تغطيه التورته بالشيكولاه ميرواه نختبره على الشفايف لظبط درجه الحراره
    لانترك الميرواه على النار كثير بعد وضع الجيلاتينه لكى لايفقد اللمعه

Post a Comment

أحدث أقدم