• المقادير: 300 جرام سكر 125 جرام ماء دافىء 125 جرام زيت 600 جرام دقيق 1 باكت بيكنج بودر 1/2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر 1/2 ملعقة صغيرة فانليا عدد 6 بيض 150 جرام كاكاو 300 جرام سكر 100 جرام فريش كريم 200 جرام لوز محمص
  • التحضير: تحضير الفريش كيك
    نضع البيض بالعجان ونشغله ونضيف له الملح والفانيليا
    مع الضرب المستمر
    ننضع الماء والزيت على النار وبعد مايغلو نضيفهم للبيض بهدوء بمعنى ننزل بهم على البيض مثل السرسوب اوالخيط
    مع الضرب المستمر
    نضيف البكنج بودر والدقيق والكاكاو ونقلبهم
    نفصل العجان ونضع الخليط السابق بالعجان
    ونقلب بهدوء الي ان يتجانس الخليط
    نحضر صينيه مدهونه ومرشوشه بالدقيق ونصب فيها الخليط
    وندخلها الفرن علي درجه حراره 200 لمده نصف ساعه
  • الطبخ: طريقه عمل صوص شوكولا
    300 جم سكر علي النار لعمل كراميل لونه ذهبي
    نطفيء الكراميل بالفريش كريم
    ثم نضع 200 جم شكولاته مقطعه دارك
    نقلب الصوص جيدا ثم نضع اللوز المحمص ونقلب جيدا
    بعد ان تذوب الشكولا نطفيء عليه النار
    نصبه فوق الفريش كيك وهو ساخن
    ثم ندخل الشكوليت فاتش الثلاجه
    وبالهنا والشفا

  • حلويات منال العالم - حلويات بالصور - حلويات الشيف حسن -حلويات الشيف اسامة - حلويات رمضان - حلويات الشيف رمزي - حلويات مغربية -حلويات الشيف يسرى -حلويات العيد -حلويات الشيف الشربينى - حلويات تونسية - حلويات شرقية -حلويات سهلة التحضير - حلويات الشيف احمد القاضى - حلويات الشيف نبيل الشرقاوى

Post a Comment

أحدث أقدم