• المقادير: عدد 3 سبونش كيك مستطيل 150 جرام سكر ملعقة كبيرة جيلاتين بودر عدد 8 صفار بيض 1/4 كوب ماء 200 جرام شوكليت بيضاءسايحه مقدار مربى شيرى مقدار كاجو او اى مكسرات مقدار شيكولا دارك مقدارم شيكولا دارك مقدار شيكولاه وايت

  • طريقة عمل كيك الشطرنج فى ساعة واحدة فقط
  • التحضير: نضع اصفر البيض بالعجان
    نضع السكر على النار وعليه ربع كوب ماء لعمل كرامل ابيض
    بعد عمل الكرامل نضعه فوق البيض بعد نزوله من النار مباشره
    مع مراعاه ينزل بالراحه مثل الخيط مع الضرب المستمر
    نسيح الجيلاتينه بالماء الساخن على النار
    نصفى الجيلاتين بعد ان يسيح
    نضيف الجيلاتين للخليط مع الضرب الى ان يبرد الخليط
    نفصل الجان ونضيف الشيكولاه البيضاء للخليط ويقلب
    بنفس الطريقه يتم عمل موس دارك
    نحضر الكيكه الاسبونش نقسمها ثلاثه
    نسقيها بالشراب الخفيف
    نضع اول وحده من الاسبوبش بفورمه مربعه اومستطيله
    بحجم الاسبونش
    ندهن الاسبونش بالمربى ثم نضع الكاجو او المكسرات
    نضع طبقه من موس وايت ثم نضع ثانى طبقه من الاسبونش
    نتبع نفس الخطوه السابقه مع تغير الموس الى دارك
    ضع ثالث طبقه من الاسبونش
    ونتبع نفس الخطوه السابقه وفوق الوجه نضع موس وايت
  • الطبخ: نساوى الفرمه كويس جدا وندخلها الفريزر لكى تتماسك
    نحضر فورمه نفس الفورمه التى سوينا فيها الكيكه
    نسيح شوكيلت دارك ونصبه بها بارتفاع 1 سم
    نتركها تتماسك ونفعل هذا ثانيا ليتكون عندنا
    مستطيلين من شوكليت دارك
    نتبع نفس الموضوع مع شوكليت وايت مستطيل واحد فقط
    بعد ان تتماسك التورته نضع فوقها مستطيل دارك
    يقطع المستطيلان الباقيان بواسطه مسطره 4x4
    ',طوليا ثم بنفس الطريقه بالعرض
    وسوف يتكون عندنا مربعات متساويه من الشيكولا الابيض والبنى
    نضع المربعاتفوق التورته بطريقه واحده وواحده
    بمعنى نضع مربعه بنى وبجانبها واحده بيضاء
    وهكذا الى ان يتكون عندنا شكل الشطرنج

  • حلويات منال العالم - حلويات بالصور - حلويات الشيف حسن -حلويات الشيف اسامة - حلويات رمضان - حلويات الشيف رمزي - حلويات مغربية -حلويات الشيف يسرى -حلويات العيد -حلويات الشيف الشربينى - حلويات تونسية - حلويات شرقية

  • ملاحظات: قبل ان نضع اى شوكليت فوق التورته
    نطلعها من الفورمه الاول بعد ان تتماسك

    يمكن وضع وحدات من الشطرنج الشيكولاه باللونين ابيض وبنى
    وممكن ان نضع اى وحده من اى نوع مع مراعاه ان تكون نظيفه جدا
    قبل ان نزين التورته بالشيكولا نزين الجوانب بالشيكولاه ايضا

Post a Comment

أحدث أقدم