• طريقة عمل صلصة البيتزا للشيف حسن
    طريقة عمل البيتزا -طريقة عمل البيتزابالصور - طريقة عمل البيتزا هت - طريقة عمل البيتزا الايطالية
  • -طريقة عمل البيتزا منال العالم -طريقة عمل البيتزا الايطالية بالصور
  • المقادير: 1/4 كيلو دقيق 2 ملعقة كبيرة زيت 2 ملعقة كبيرة جبنة كاسات بطعم الشيدر 2 ملعقة كبيرة لبن بودرة 1/2 ملعقة صغيرة ملح 1/2 ملعقة كبيرة سكر 1/2 ملعقة كبيرة خميرة فورية 1/2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر مقدار ماء دافى للعجن معلقة كبيرة زيتون مخلل 2 ملعقة كبيرة لانشون او بسطرمة مقطعة 2 ملعقة كبيرة جبن رومى مبشورة معلقة كبيرة زيت مقدار زعتر او اوريجانوا او اى اعشاب
  • التحضير: . حنحط الدقيق فى طبق العجن ونضيف له كل المكونات
    . واللنشون والزيتون والجبنة ونضيف الماء الدافى شوى شوى
    . ونعجن جيدا لغاية ما تتكون عندنا عجينة لا تلتصق فى اليد ولينة ومطاطة فى نفس الوقت مش يابسة يعنى لما تشديها تمط معاكى زى اللبان مش تتقطع
    . ونعجن فيها عشر دقايق وبعدين نحط معلقة الزيت ونعجن مرة اخرى 5 دقايق وده شكلها
  • الطبخ: . نسيبها تخمر لما يتضاعف حجمها
    . حنجيب ورق الكاب كيك وندهنه زيت بسيط ونحط فى كل ورقة كورة صغيرة من العجين
    . نسيبه لما يخمر ويتضعف حجمه وبعدين حطيته فى قوالب الكاب كيك انا استخدمت القوالب ديه
    . لو عندك صينية الكاب كيك تستخدميها طبعا
    . بخلط كاتشاب على صلصة بيتزا بكميات متساوية وبدهن البيتزا كويس
    . وبعدين احط شريحة فلفل وزيتون اسود وجبن موتزريلا
    . وبعدين اخبزه فى فرن ساخن جدا متولع من فوق وتحت على الرف الاوسط
    . وعلى فكرة مش بتعد كتير يعنى تابعيها بتخلص بسرعة

Post a Comment

أحدث أقدم