طريقة عمل البطاطس البوريه باللحمة المفرومة طريقة عمل البطاطس البورية فى الفرن طريقة عمل البطاطس البورية بالصور

  • المقادير: 1 1/2 كيلو بطاطس 1/2 كيلو لحم مفروم متعصج 5 ملعقة زبد او سمن عدد 1 بيضة 1/2 كوب لبن 1/2 كوب قشطة مقدار ملح وفلفل عدد 1 مكعب مرقة
  • التحضير: تسلق البطاطس بعد تقشيرها وتهرس جيدا
  • الطبخ: يوضع على البطاطس المهروسة الزبدة ساخنة+اللبن+المرقة+الملح والفلفل
    وبعدها توضع البيضة وتهرس المكونات جيدا
    تصب نصف المكونات فى الصينية ثم نفرد اللحم ونضع باقى البطاطس
    تفرد القشطة على الوجه;حسب الكمية التى تفضلينها
    توضع الصينية فى فرن مرتفع الحرارة على الشبك وبالهنا والشفا
  • ملاحظات: يمكنك اضافة بسلة وجزر للحم المعصج لتزيدى القيمة الغذائية للطبخه
  • المعالجة: اذا كانت البطاطس ذات قوام سميك يمكن معالجتها بقليل من اللبن او اضافة بيضة اخرى

Post a Comment

أحدث أقدم