طريقة عمل الكيك المنزلي بالزبيب والمشمشية طريقة بتاخد العقل
طريقة عمل الكيك الجاهز طريقة عمل الكيك البارد طريقة عمل الكيك بالكاكاو طريقة عمل الكيك بالكاكاو بالصور طريقة عمل الكيك بالزبادى طريقة عمل الكيك باللبن طريقة عمل الكيك بالمانجو طريقة عمل الكيك بالكريمة طريقة عمل الكيك بالبلح طريقة عمل الكيكه الاسفنجية طريقة عمل الكيك الانجليزي
  • المقادير: عدد 3 بيضات مقدار فانيليا 1 1/2 كوب سكر 1/2 كوب سمن كوب لبن 2 1/2 كوب دقيق كيس بيكنج بودر مقدار مشمشية وقراصيا مقدار زبيب
  • التحضير: 1- يضرب البيض وفانيلياوسكر وسمن ولبن في الخلاط جيدا
    2-يضاف الخليط الي الدقيق والبيكنج بودر
    3-يقلب بمضرب سلك في اتجاه واحد
    4-يضع في قوالب او صينية مدهونة سمن ومبطنة دقيق
    5- نضع الفواكه المسكرة فوق وجه العجينة ويقلب بخفة الوجه
  • الطبخ: يسخن الفرن على درجة حرارة 220
    تدخل فى الفرن لمدة40 - 45 دقيقة ...
  • ملاحظات: لو الخليط سميك يضاف لبن حسب سمك العجينة

    قطعى المشمشية والقراصيا الى قطع صغيرة واخلطى معاهم شوية دقيق ...ليه ؟؟؟
    حتي لا تسقط الفواكه فى القاع وتتحرق ويبقى طعمها سيئ
    أنخلي الفواكه من الدقيق الزيادة

Post a Comment

أحدث أقدم