• بسبوسة بالقشطة بالصور بسبوسة محشية بسبوسة بالصور
  • وقت الطهي: 15 دقيقة
  • المقادير: 2 علبة قشطه 2 علبة سميد عدد 1 سمن بلدي او زيت عدد 1 سكر عدد 1 جوزهند معلقة كبيرة بيكنج بودر 2 علبة قشطه
  • التحضير: نعمل الشربات : ((كوب ميه + كوب سكر ))
    ويتركوا حتى الغليان ثم نعصر ليمونه ونسيبه يتعقد ((يتقل))
    وبعدين نطفي عليه ونسيبه يبرد
    نحط كل المكونات مع بعض ونخلطهم بمعلقه خشب
    او بالمضرب السلك اليدوي حتى تمتزج المكونات جيدا
    ((على فكره انا استخدمت علبه قشطه وعلبه زبادي
    وسمن وسكر وجوز هند والسميد والبيكنج بودر))
  • الطبخ: نجيب الصنيه وندهنها كويس قوي بالسمن البلدي
    ونضع نص مقدار البسبوسه ونفردها باليد بعد ما نبلها بميه او زيت
    نضع طبقه القشطه وتفرد براحه بمعلقه او باليد
    وما نوصلش للجناب
    نضع الجزء التاني من الخليط ولكن بحذر
    نوزعه الاول بمعلقه بحيث اننا نضعها في
    جميع الانحاء ثم نبدأ بالفرد باليد برضه
    بعد ما نخلص ندخلها الفرن لمده نص ساعه
    او لحد ما تحمر من الجناب جيدا
    نولع عليها من فوق دقيقه لحد ما الوجه يحمر
    طبعا حمريها لدرجه اللون اللي تحبيه
    نصب عليها الشربات المعد سابقا وهي ساخنه
    والشربات هيكون بدرجه حراره المطبخ
    وبعدين
    وتترك لتبرد تماما
    ثم تقطع وتقدم
  • ملاحظات: هقول ملحوظه هامه جدا:
    كل المقادير اللي هكتبها هتتقاس
    بمعيار واحد وهو ((علبه القشطه))
    ((اللي شبه التونه))
  • طريقة عمل البسبوسة الجاهزة -طريقة عمل البسبوسة بالزبادى - طريقة عمل البسببوسة العادية -البسبوسة المصرية -البسبوسة الجزائرية

Post a Comment

أحدث أقدم