الكرواسون السريع و الناجح جدااا فى البيت
  • وقت الطهي: 20 دقيقة
  • المقادير: 2 كوب دقيق 150 جرام زبدة 1/4 ملعقة صغيرة ملح عدد 1 بيضة 1/2 كوب لبن مقدار خميرة بيرة 1/4 ملعقة صغيرة بيكنج بودر 3 ملاعق زيت
  • الكرواسون السريع و الناجح جدااا فى البيت
  • التحضير: 1-نذوب الخميرة فى ملعقة سكر وربع كوب ماء دافى ونتركها تخمر

  • 2-ننخل الدقيق والملح والبيكنج بودر

  • 3- نضيف الزيت واللبن والبيضة ونعجن كويس

  • 4-نتركها تخمر نصف ساعة

  • 5-نخرج الزبدة من التلاجة بعد ما نكون فردناها علي شكل مستطيل لنضعها داخل العجين

  • 6-نفرد العجينة ونضع الزبدة فى طرف العجينة ونلقى بالطرف الأخر عليها ونضغط بالنشابة عليها بسيط لتوزيع الهوا

  • 7-نضعها فى طبق ونغطى عليها ونضعها فى الثلاجة لمدة نصف ساعة ثم نفردها ونطبقها 3 طبقات وندخلها الثلاجة مرة اخرى ونكرر هذة العملية 3 مرات وفى كل مرة نتركها لمدة نصف ساعة

  • 8- نفردها مستطيل ونقطعها مثلثات

  • 9-ونلف كل مثلث من القاعدة وحتى الرأس وممكن نحشية حشوات مختلفة جبنة رومى او بيضاء او شيكولاتة

  • 10-نتركها تخمر حوالى ساعتين

  • 11-نضرب صفار بيضة على معلقة كبيرة لبن وشوية فانليا وندهن الوجه بها
  • الطبخ: تخبز فى فرن ساخن متوسط الحرارة لمدة 20 دقيقة
    لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة اكلات سوما

3 تعليقات

  1. ممكن تضيف لها الشوكولاتها

    ردحذف
  2. مشكورة يا قمر على التعليق وأجابت سؤالك
    ممكن طبعا نضيف لها الشيكولاته المهم هو انتى عايزا الكرواسون محشى بالشيكولاته ولا مغطى بالشيكولاته
    على العموم لوعايزا الكرواسون محشى بالشيكولاته تضعى فى داخله قطع شيكولاته خام
    اما اذا كنتى عايزاه مغطى بالشيكولاته فالطريقة كالتالى:
    نأتى ب 100جرام شيكولاته خام و 2 معلفة زيت كبار ونعمل حمام ماء سخن للشيكولاته حتى تسيح ونضع عليها الزيت ونقلبها جيدا ثم نضعها على الكرواسون ونغطى بها الكرواسون بعد تمام نضجه
    وبالهنا والشفا

    ردحذف
  3. مقدار خميرة البيرة يعني ظرف خميرة فورية
    وفيني ساويها من المسا اذا بدي يا الصبح ولا بتبات

    ردحذف

إرسال تعليق

أحدث أقدم