الأربعاء، 30 ديسمبر، 2015

طريقة عمل عجة البطاطس والقرنبيط طعمها ياخذ العقل

akalatsoma.blogspot.com

المقادير: نصف كوب دقيق ربع كوب لبن او ماء 2 بيضة كبيرة نصف معلقة صغيرة كمون نصف معلقة صغيرة ملح نصف معلقة صغيرة فلفل اسود ربع معلقة صغيرة شطة 2معلقة كبيرة بقدونس مفروم ربع كوب زيت بصلة مفرومة 2عدد طماطم مقطعة مكعبات صغيرة نصف باكو بيكنج بودر 2 عددبطاطس مبشورة 1كوب صغير قرنبيط مسلوق ومقطع صغير
التحضير: نسلق القرنييط ونجهزة ونقطعة
الطبخ: بشوح البصلة فى الزيت حتى تدبل بس وتترك حتى تبرد ثم يقلب
كل المقادير مع بعض والقوام بيكون نفس قوام الكيكة في الخلاط
واذا احتاجة ماء او لبن يضاف
ويدهن صنية بالزيت ويوضع فيها خليط العجة وتوضع فى الفرن
حتى تنفش وتاخذ لون ذهبى
وتعرفى ازى انها خلاص استوت بتجبى سكين وتوضع فى وسط
العجة اذا لم يخرج منها خليط من العجة بتكون كدا خلاص
وبالف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق