الشيف شربينى طريقة عمل.الكوسة بالبشاميل والجبنة الموتزاريلا
المقاديركيلو كوسه مقشره و مقطعه حلقات مدوره
بصله مفرومه ناعم + 4 فصوص توم مفرومين
زعتر ناشف + نعناع ناشف+أي أعشاب أخرى تحبينها
2 مكعب ماجي
جبن موتزاريلا
بالنسبه للبشاميل :1 مكعب ماجي +3 ملاعق دقيق+3 ملاعق زبده +3 كوب لبن.
الطريقه
نضع زبده+زيت في الطاسه تم نشوح البصل و التوم لحد ما يصفروا خالص
ثم نضع 2مكعب ماجي و الزعتر و النعناع و أي أعشاب أخرى تفضلينها
ثم نضع حلقات الكوسه و تترك على النار لحد ما تبقى سوتيه كده و دبلت , المهم ماتقلبهاش كتير عشان ماتجبش ميتها.
قرب السواء نضع الملح و الفلفل.
البشاميل:نضع الزبده على النار و معاها مكعب الماجي لحد ما يسيح ثم نضع الدقيق و يقلب سريعا سريعا عشان مايكلكعش بمضرب البيض اليدوي
ثم نضع اللبن تدريجيا و نقلب برضه كويس و بعد ما نحط كل اللبن نسيبه على النار لحد ما يعمل البشاميل السمك اللي إنتي عوزاه و كل ما تقلبيه أكتر كل ما يكون سميك أكتر. ثم نضع الملح و الفلفل.
بس المهم هنا في الوصفه دي البشاميل يكون خفيف شويه عشان الكوسه تتشرب منه
ثم نرص كل الكوسه في صينيه و من فوقها كل البشاميل و على الوش نرش جبنه موتزاريلا.
ثم نضع الصينيه في الفرن تقريبا مدة ساعه إلا ربع على درجة حراره 190 أو 200.
و بالهنا و الشفا
إرسال تعليق