لوصفه اسمها shtefado او طاجن اللحم على الطريقه اليونانيه
نحتاج الى كيلو لحم ضاني و ممكن لحم بقري اذا مش بتحبي الضاني و حنتبل اللحم ليوم كامل في المقادير الاتيه:
8 فصوص ثوم مفروم
125 ملليلتر خل احمر
4 ثمرات طماطم منزوعة البذور و القشور و مقطعه قطع صغيره
2 ملعقه كبيره عسل ابيض
حزمه صغيره بقدونس مفروم
ملح - فلفل - كمون - قرفه - بشر قشرة ليمونه صغيره


خليط البصل
1/2 كيلو بصل قاورمه
1/2 كوب ماء
2 معلقه زيت زيتون
2 ملعقه سكر
رشة ملح
توضع كل المكونات على النار و تترك لتغلي حتى يتبخر الماء و يتحمر البصل يبقى لونه دهبى محمر

بعد يوم كامل نقع للحم نحها في قدر فخار و ندخلها الفرن بدون اضافة ماء حوالي 40 دقيقه حتى تقارب على الاستواء ثم نضيف عليها خليط البصل و كام قرن فلفل اخضر حامي او حلو حسب الرغبه بس يكون من النوع الصغير عشان يدي شكل حلو و نقلب و نضعها كمان 20 دقيقه في الفرن و بالهنا و الشفا

منقووووووووووووووووووول

Post a Comment

أحدث أقدم