بلح الشام
1/2لتر ماء؛؛200جرام زيت؛؛400جرام دقيق؛؛6بيضات+2صفار بيض؛؛ملعقة سكر
ملعقة ملح صغيرة جدا؛
- الطريقه
- نضع فى حلة الماء والزيت والملح والسكر لحد ما يبتدوا فى الغليان ثم نضع عليهم الدقيق مرة واحدة مع التقليب بسرعه وبشدة وهو على النار علشان الدقيق يستوى
- . نضع العجينة فى العجان ويلف لفتين علشان العجينة تبرد او ممكن توضع في الثلاجه حتي تبرد
- ثم نضع البيض بيضة بيضة بحيث لا اضع البيضه حتي تتجانس الاولي مع الخليط
- . نضع العجينة فى الكيس والقمع . ندهن ايدنا بالزيت.
- نضع صينية على النار مليانه زيت على نار هادية جدا ويكون الزيت بارد وننزل بالعجينة نعمل اصابع بلح الشام على كف الايد ثم ننزله فى الصينية لحد ما البلح الشام يتخن وينشف نشيله من الزيت فى المصفاه ثم نضع علية السيرب التقيل وبالف هنا
- ملاحظات مهمه احرصي علي ان يكون الزيت بارد حتي بعد متطلعي بلح الشام اول مره اترك الزيت يبرد قبل مضيف باقي الكميه
- المقالي كلها تتاكل في نفس اليوم تاني يوم بتطري ممكن تعملي علي الاد وبقيه العجينه تعنيها في الفريزر
لقمه القاضي(الزلابيه - العوامات)
نصف كيلو دقيق-50 جم نشا (ربع كوب نشا- 20 جم خميره (2 م كبيره) 200 جم ماء
الطريقه
اخد من الدقيق ملعقه واخلطها مع 2 م زيت
نصف كوب ماء دافيء -ا ملعقه كبيره خميره
نصف ملعه ملح
نصف ملعقه سكر اخلطهم سويا
واتركهم يختلطوا سويا ويختمروا
لمده ساعه في مكان دافيء(الخميره البايته)
بعد ساعه اضيف بقيه المقادير
اضيف الماء الدافيء حوالي كوب
حتي تصبح سائله واتركها تختمر ساعه تانيه
بعد التخمر اهبط العجينه بايدي ثم امسك العجينه
بايدي بقوه وبالمعقه اخد العجينه الي الي طالعه
من بين السبابه والابهام وضعها في زيت غزير ساخن
واقلب فيها حتي تاخد اللون الذهبي
ملحوظه: النشا بيعطي لها قرمشه من بره
الزيت لازم يكون غزير سخن
اضع كوب به زيت جانبي اغمر فيه الملعقه كل شويه حتي لا تلتصق بالعجين اثناء التشكيل
تسقي بشربات ثقيل بارد مثل كل المقالي
ومن الشيف حسن مد ايدك وكل
نصف كيلو دقيق-50 جم نشا (ربع كوب نشا- 20 جم خميره (2 م كبيره) 200 جم ماء
الطريقه
اخد من الدقيق ملعقه واخلطها مع 2 م زيت
نصف كوب ماء دافيء -ا ملعقه كبيره خميره
نصف ملعه ملح
نصف ملعقه سكر اخلطهم سويا
واتركهم يختلطوا سويا ويختمروا
لمده ساعه في مكان دافيء(الخميره البايته)
بعد ساعه اضيف بقيه المقادير
اضيف الماء الدافيء حوالي كوب
حتي تصبح سائله واتركها تختمر ساعه تانيه
بعد التخمر اهبط العجينه بايدي ثم امسك العجينه
بايدي بقوه وبالمعقه اخد العجينه الي الي طالعه
من بين السبابه والابهام وضعها في زيت غزير ساخن
واقلب فيها حتي تاخد اللون الذهبي
ملحوظه: النشا بيعطي لها قرمشه من بره
الزيت لازم يكون غزير سخن
اضع كوب به زيت جانبي اغمر فيه الملعقه كل شويه حتي لا تلتصق بالعجين اثناء التشكيل
تسقي بشربات ثقيل بارد مثل كل المقالي
ومن الشيف حسن مد ايدك وكل
تسلم ايدك يا شيف حسن وصفة بجد روووعة
ردحذفالشيف حسن طريقة عمل بلح الشام وكمان طريقة عمل الزلابيا من الشيف حسن كمال
إرسال تعليق