المقادير :-
1/2 كيلو برغل ناعم
1/2 كيلو لحم مفروم
بصل – بهارات
ملح – فلفل – شطة
طريقة التحضير :-
نحضر طبق ونضع فيه البصل والملح والفلفل وشطة وقرفة والبرغل ونضيف لهم اللحمة ونخلطهم مع بعض وبعدين
نضعهم فى الكبة ….نقطعها كور صغيرة بحيث تكون مفتوحة ونحشيها لحمة معصجة وبعدين نقفلها وبعدين
نقليها وبالهنا والشفا.
طريقة عمل الكبيبة بالبرغل للشيف شربينى
لحم مفروم
برغل
بصل مفروم – قرفة
ملح – فلفل
زبيب – دبس رمان
جبن – نعناع
زبادى
كزبرة خضراء
طريقة التحضير :-
ننقع البرغل فى الماء وبعدين نصفيه ونضيفه على اللحمة ونضيف لهم القرفة والبصل والملح
والفلفل ونضربهم فى الكبة ….. نعمل اللحمة على شكل كور ونفرغها من الداخل ونحشيها
بالزبيب ودبس الرمان ونقفلها وبعدين نضعها فى حمام بخار …. نضع الزيت على النار ونضيف
له الثوم ونذبله وبعدين نضيف له الزبادى ونضيف لهم معلقة دقيق ونعناع وكزبرة ولوز محمر
ونتركهم مع بعض شوية وبعدين نضيفه على اللحمة و بالهنا و الشفا.
إرسال تعليق