طريقة عمل الكاليمارى المحشى بالارز
المقادير :-
ستة عدد كاليمارى اقماع
الحشو :-
خمسين جم زبدة
زيت
مائة جم بصل برونيز
خمسة عشر جم ثوم مفروم
250 جم سبانخ
خمسة جم ملح
خمسة جم فلفل
150 جم ارز مسلوق
100 جم رجول كاليمارى
مائة جم جمبرى صغير
2 عدد ابيض بيض
الصوص :-
خمسين جم زبدة
زيت
مائة جم بصل برونيز
عشرين جم ثوم مفروم
250 جم طماطم كون كاسيه
خمسين جم صلصة
خمسة جم ملح
خمسة جم فلفل
خمسة جم زعتر
خمسة جم روز مارى
طريقة التحضير :-
طريقة عمل الحشو :-
نضع الزبدة والزيت على النار ونضيف لها البصل والثوم ونذبلهم وبعدين نضيف السبانخ ونتبلها
ملح وفلفل ونتركهم يتشربوا مع بعض ونرفعهم من على النار وبعدين نضيف الارز ورجول
الكاليمارى والجمبرى والبيض ونقلبهم مع بعض.
طريقة عمل الصوص :-
نضع زبدة وزيت على النار ونذبل البصل والثوم ونضيف الطماطم الكون كاسيه وصلصلة ونتبلهم
ملح وفلفل وزعتر وروز مارى ونتركه يتشرب مع بعض.
نحضر كيس حلوانى ونضع به الحشو ونحشى به اقماع الكاليمارى وبعدين نضعه على بوكيه
جارنيه ونضع عليه الصوص وندخله الفرن درجة حرارته 200 لمدة 25 دقيقة وقدميه بالهنا
والشفا.
إرسال تعليق