- وقت الطهي: 30 دقيقة
- المقادير: عدد 3 بيضات ملعقة كبيرة زبدة اْو سمنة ملعقة زيت ذرة 3/4 كوب سكر 2 كوب دقيق كيس فانيليا 1/2 كيس بيكنج باودر 1 مج كاكاو خام او نسكويك 3/4 مج لبن بارد 3/4 مج سكر 1/3 مج زيت ذرة ملعقة كبيرة زبدة صفراء او سمنة بلدي مقدار بندق او لوز مطحون خشن
- طريقة عمل الكيك بالكاكاو و طريقة تحضير كريمة الشوكولاته
- التحضير: 1-نضرب السمنة مع الزيت والسكر لحد ماتبقى كريمى كده
2-نضيف البيض والفانيلا ويضرب جيدا
3-نضرب مكونات صوص الشيكولاته كلها في الخلاط
ناخد مج من المكونات اللي انضربت في الخلاط ونحفظه في التلاجة للتزيين
والباقي نضيفه فوق خليط الكيك
4- نضيف الدقيق المنخول مع البيكنج بودر الي الخليط ويقلب
5- نحضر قالب الكيك بدهنه بالسمن ونبطنه برشه دقيق
6- نضع نصف خليط الكيك في القالب ثم نأخذ جزء بسيط من الصوص الي في الثلاجة ونوزعه علي الخليط
نضيف النصف التاني من الخليط - الطبخ: يسخن الفرن علي حرارة 180 قبل دخول الكيكة بنصف ساعة
تدخل الكيكة الفرن علي درج حرارة عالية لمدة 7 دقايق
ثم تهدي عليها النار لمدة 30 دقيقة
- ثم بعد خروجها تترك تبرد ثم نضع عليها الصوص الي احتفظنا به في الثلاجة
- كل طرق الكيك عندنا هنا فى اكلات سوما طريقة عمل الكيك طريقة عمل الكيك بالصور طريقة عمل الكيك الاسفنجي طريقة عمل الكيك العادي طريقة عمل الكيك منال العالم طريقة عمل الكيك العادية طريقة عمل الكيك بالبرتقال طريقة عمل الكيك بالشوكولاته طريقة عمل الكيك الجاهز طريقة عمل الكيك البارد طريقة عمل الكيك بالكاكاو طريقة عمل الكيك بالكاكاو بالصور
- ملاحظات: المقادير دي للقالب المفرغ او القالب الصغير بس
لو هتستخدمي كاكاو خام في الصوص اذن تضعي معه كيس فانيلا وتضعي مج كامل سكر
إرسال تعليق