طريقة عمل تورتة لابوار طريقة عمل التورتة بالفواكه
- المقادير: عدد 2 بيضة 5 ملاعق كبيرة سكر 7 ملاعق كبيرة دقيق 1/2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر مقدار فانيليا مقدار ملح مقدار كريم شانتيه وفراولة وخوخ للتزين باكيت جيلى للتلميع
- التحضير: 1-افصلى الصفار عن البياض
2-حطى على البياض 3 معالق من السكر+رشة الملح+فانيليا ويضرب جيدا حتي يصبح مارنج
3-اضربى الصفار بمعلتقين السكر المتبقين حتي يصير كريمة الكريمة
4-اضيفى الصفار على البياض ويقلب ببطء بمعلقة من تحت لفوق للمحافظة علي الهواء
5-اضيفى الدقيق والبيكنج بودر ويقلب بنفس الطريقة
6-يضع الخليط فى الصينية وتكون مدهونى سمنة او زبدة ورشة دقيق
التورتة تحتاج 3 طبقات اسبونج فتكرر نفس الطريقة - طريقة عمل تورتة لابوار طريقة عمل تورتة الشيف حسن طريقة عمل تورتة الشيكولاتة لمنال العالم
طريقة عمل تورتة منال العالم طريقة عمل تورتة من حورية المطبخ طريقة عمل تورتة موس الشوكولاته بالصور
طريقة عمل تورتة بالكريمة طريقة عمل تورتة بسيطة طريقة عمل تورتة باربى - الطبخ: يسخن الفرن قبل الخبز بنصف ساعة
تدخل الفرن متوسط الحرارة 10 دقائق او اكثر حتي تنضج
ثم تترك تبرد
التزيين:
1-تسقي بشراب الكمبوت الخوخ
2-تدهن مربى فراولة خفيفة
3-نضع طبقة كريم شانتية وعليها قطع خوخ
4- كررت نفس الخطوات مع الطبقة التانية
5-الطبقة الاخيرة سقيتها بالشراب فقط
ونضع الكريم شانتية
6نصنع وردات على الحروف بالكريم شانتيه
7-ترص قطع الخوخ فى النص بين الوردات
8-نضع الفراولة وعليها شرايح من الخوخ
9-نضع شيكولاتة هيرشى وحدات منها على الكريم شانتيه بين وحدات الفراولة
10- لمعت الفاكهة بالجيلى - ملاحظات: باكو جيلى على نص كوب ماء ساخن ويوضع فى التلاجة دقايق ثم ليمع به الفاكهة
إرسال تعليق