البيتزا باللحمة المفرومة
- مقاديرالبيتزا الشيف اسامة طريقة عمل البيتزا الشيف اسامة اطيب البيتزا
طريقة عمل البيتزا بالتونة طريقة عمل البيتزا بالجمبرى طريقة عمل البيتزا بالفراخ طريقة عمل البيتزا بالسجق
طريقة عمل البيتزا العادية طريقة عمل البيتزا الصيامى طريقة عمل البيتزا من مطبخ منال العالم طريقة عمل البيتزا بالصور
طريقة عمل البيتزا باللحمة المفرومة - المقادير: 1/2 4 كوب دقيق كوب لبن دافى 1/2 كوب زيت ذرة قطعة خميرة 2 ملعقة سكر 1/2 كوب ماء دافى مقدار ملح 1/2 كيلو طماطم ثمرة متوسطة بصلة 4 فصوص ثوم 2 ملعقة صلصة مقدار ملح /فلفل/زعتر مقدار فلفل حلقات مقدار بصل جوانح مقدار زيتون حلقات مقدار لحم معصج مقدار تونة مقدار جبنة موتزريلا
- طريقة البيتزا باللحمة المفرومة
- الطبخ: * العجينة
. نخلط الدقيق والملح والماء المذاب فيه الخميرة وكوب اللبن بالتدريج
. ونعجنن كويس جدا
. ثم نضيف الزيت فى الاخر علشان نلم به العجين
. اول ما تفصل من ايدك وتلم من الطبق يبقى كده كفاية
. ممكن تحتاجى لشوية دقيق بسيط تلمى به العجين
. وتكونى ولعتى الفرن خمس دقايق قبل العجن وطفتيه
. بعد ما تخلصى غطى الطبق باستريتش وفوطة مطبخ
. دخلى الطبق فى الفرن المطفى وسبيه ساعة وبعدين بصى عليه
. هتخمر تقريبا فى حوالى ساعة ونصف
* الصلصة
. شوحى البصل والتوم لغاية الاصفرار
. ضيفى الصلصة وقلبى
. وبعدها ضيفى الطماطم المقطعة
. تبلى بالملح والفلفل والزعتر الكتير وسبيها تتسبك
* الحشو
. افردى العجينة بعد ما تخمر فى الصوانى وسبيها ترتاح شوية
. انا باحبها تبقى ارتفاعها وسط
. المقادير اللى عملتها عملت صنية كبيرة وصينية عادية
. افردى الصلصة على العجين كويس
. وكملى بقية المكونات (فلفل/تونة/زيتون/ بصل/جبنة)
. انا عملت واحدة بالتونة وواحدة بالمفروم
. تدخل الفرن على درجة حرارة 180
. حوالى 15 دقيقة او اكتر بس اتاكدى انها استوت من تحت
إرسال تعليق