البيتزا بالتونة
- طريقة عمل البيتزا لحورية المطبخ طريقة عمل البيتزا للشيف حسن بالصور طريقة عمل البيتزا للشيف نبيل طريقة عمل البيتزا للشيف اسامة السيد طريقة عمل البيتزا للشيف احمد المغازى طريقة عمل البيتزا للشربينى طريقة عمل البيتزا للشيف محمد فوزى
- المقادير: 3 اكواب دقيق ابيض 1/2 1 كوب دقيق قمح معلقة كبيرة خميرة فوريه ملعقة صغيرة بيكنج بودر مقدار ملح 1/2 1 كوب سكر معلقة كبيرة حليب بودر 1/4 كوب زيت مقدار ماء دافىء للعجن مقدار بصل مقطع صغير مقدار جزر مقشر مقدار طماطم مقدار معجون طماطم مقدار فلفل - ملح - كاري مقدار بهار مشكل - كزبرة مطحونة - بابريكا مقدار كزبرة مفرومة مقدار زيت للقلي مقدار جبنة شرائح مقدار جنبة موزريلا مقدار نقانق او بابروني او تونة
- التحضير: * لعمل العجينة
- اولا نحط كوب من الدقيق الابيض + كوب من الدقيق القمح + الخميرة الفورية + رشة السكر + 2 كوب ماء دافىء
- انتبهي الماء لازم يكون دافىء مش ساخن لانه لو ساخن راح يخرب عمل الخميرة الفورية والعجينة تخرب
- نخلط كل المقادير هذي مع بعض العجينة بتكون سائلة خليها عشر دقائق او ربع ساعة
- بعدها اضيفي عليها باقي الدقيق والبيكنج بودر والملح واخلطيهم كويس
- ثم اضيفي الزيت اذا شفتي ان العجينة لسه محتاجة دقيق اضيفي لها
- الى ان تصيرعندك عجينة لينه مش قاسية
- وبعد مانخلص عجن نخليها ترتاح وتخمر لمدة ساعة على الاقل مدة مانحضر الصلصة اللي بنحطها فوق العجين - الطبخ: * نجي الحين لتحضير الصلصة
- نقلي اولا البصل لحد مايتحمر ويصير لونه ذهبي
- وبعدها نحط عليها الجزر ونقلب
- ولما يبتدي الجزر يدبل نضيف البهارات ونقلبه شوية تم نضيف معجون الطماطم ونخليه دقيقة على النار وبعدها نضيف الطماطم الحبوبونخلطها كويس
- في حالة انك بتستخدمي تونة في الصلصة اضيفيها الحين وحركيها زين
- وبعدها اضيفي الكزبرة المفرومة عليها
- وخليها 5 دقائق على النار بعدين زودي عليها كوب ماء وخليها على نار هادئة الى ان تستوي الخضار
- اما في حالة انك مابتستخدمي تونة بعد ماتضيفي الطماطم الحبوب والكزبرة اضيفي الماء وخليها على النار الى ان تستوي
- وبعدها خليها تبرد شويه وحطيها في الخلاط واعطيها ضربه خفيفه لاتخلطيها وقت طويل ياذوب لفتين وبس
- بعد ماخلصة من الصلصة والعجينة تخمرت بالراحة شوفي شكلها كيف صار تضاعف كثير
- انا كنت ناوية اعملها بالتونة لاخر لحظة غيرة رايكوول وقلت اعملها بالنقانق والببروني
- وحضرة شوية جزر مبشور وفلفل بارد الفليفلة الخضراء يعني وزيتون اخضر ونقانق مقطعة
- ملاحظة النقانق ممكن بعد ماتقطعيها تتبليها بشوية بهارات وتحطيها على مقلاة بها شوية زيت ساخن خليها تتحمر شوية بس
- المهم نحضر الصينية وندهنا بشوية زيت ونبتدي نفرد العجينة هنا انتي تتحكمي بسمك العجين يعني البعض يحبها سميك كثير والبعض وسط والبعض يحبها رفيعه كثير كل واحده ورغبتها انا صنيتين وسط
- فردت العجينة وابتديت اسكب عليها الصلصة
- تم الزيتون والفلفل الاخضر تم النقانق
- وبعدها قطعة الجبنة الشرائح مستطيلات رفيعه ووزعتها عليها
- الان ندخلهم الفرن - ملاحظات: * من خلال تجاربي لقيت انه كل ما كانت العجينة لينه ورطبه بتعطي نتيجة اروع
طيب بتقولي لي كيف يعني لينه ورطبه
اقولك كيف تختبريها لما تاخديها بيدك تطلع معاك بس تحسيها ماثتبت كثير يعني شوية وتنزل من اطراف اليد
* عندي ملاحظة انا في اول مره حطيت قطع الببروني مثل ماهي مدوره وعملتها مرة ثاني لكن قطعة الببروني بشكل طولي مثل الشيبسي رفيع ووزعتها على العجينة وكانت النتيجة احلى بالطعم وتقطيع البيتزا اسهل
إرسال تعليق