اولا المقادير:
لحمه كندوز قطع مكعبات
ارز بسمتى
عصير طماطم
صلصه طماطم
بصل مفروم
بهارات كبسه
ملح
فلفل اسود
ورق لورى
سمن وزيت
ثوم مفروم
نبتدى بقى بالطريقه :
نجيب حله ونضع فيها ماء ولما تغلى نحط فيها ورق لورى وفلفل والثوم
وفى نفس الوقت نجيب صينيه ونضع فيها سمن ونشوح اللحمه علشان تاخد طبقه البنى ثم نضعها فى الحله ونسيبها تستوى وبقى نحطلها الملح
بعد اللحمه ماتستوى نجيب حله تانيه ونحط سمن والبصل ونشوحه لحد ماياخد اللون الذهبى ثم نضع عليه عصير الطماطم ثم الصلصه ونقلبهم دقيقه حتى يتجانسوا
ثم نضع الرز ونقلبهم حتى يتشرب عصير الطماطم ويكون مفلفل كده ثم نضع عليه شوربه اللحم بعد تصفيتها ثم قطع اللحم ونهدى عليهم النار لحد مايستوى
بعد مايستوى نضعه فى طبق التقديم ونضع عليه مكسرات زى ماتحبى
وبالهنا والشفا
إرسال تعليق