البيتسا بالتونة

كيلو دقيق - 100 ج زيت زيتون - 400 ج ماء - 2 معلقة خميرة - زرة ملح
للحشو: طماطم - فلفل رومى اخضر واصفر - زيتون اسود - علبة تونة - جبنة موتزاريلا
بصل = ثوم - زيت - ريحان اخضر -
الطريقة
نضع الدقيق وزرة الملح والزيت واخلطهم
اضع الخميرة ومعلقة صغيرة سكر وفنجان صغير ماء دافىء (بياله)
وادوبهم ثم اضع عليهم الدقيق واعجن بالماء حتى تتكون عندى عجينة البيتسا
للحشو: اضع الزيت على النار ومعلقة ثوم مهروس و بصلة متوسطة مخرطة
والفلفل اللونين ومعلقة كبيرة ريحان ونقلب على النار ثم اضع طماطم بيورية
وملح لحد ما كله يتسبك
افرد العجينة بالنشابة واقطعها مقاس الصينية ثم افرد الخليط على العجينة
ثم اضع رشة جبنة موتزاريلا ثم اضع التونة واضع عيدان رفيعه
من الفلفل الرومى اللونين والبصل وقطع صغيرة طماطم
والزيتون ثم رشة الجبنة على وش الصينية وادخلها الفرن لحد
ما الجبنة تسيح حوالى نص ساعة

2 تعليقات

  1. مرحبا
    بجد انا جربتها البيتزا دى بس من غير الجبن
    لكم اجربها مره بالجبن الموتزاريلا
    اكيد طعمها يختلف
    شكرا يا قمر

    ردحذف
  2. تسلم ايدك يا شيف ومشكورين على كل الوصفات والاكلات الحلوة اللى بتعملوها لينا

    ردحذف

إرسال تعليق

أحدث أقدم