لمقادير:
2 كوب أرز طويل الحبة
2 كوب ماء 4 ملعقة كبيرة زيت 2 ملعقة صغيرة ملح 2 فص كبير ثوم مهروس 1 كوب بازيلاء مجمد 4-6 حبات مشروم مقطع شرائح 1 حبة كبيرة فلفل أحمر حلو مقطع مكعبات 1 حبة كبيرة جزر مكعبات 1 ملعقة صغيرة زنجبيل مطحون مفرومl
الطريقة:
لعمل الارز بالخضروات اغسلي الأرز وصفيه
في قدر متوسط ضعي الماء ونصف مقدار الزيت. دعي الماء يغلي ثم اضيفي الارز والملح، دعيه يغلي ثانية غطي القدر واتركي الارز يطهي بهدوء 15-20دقيقة إلى أن ينضج
أثناء طهي الارز ، سخني بقية الزيت في مقلاة، واطبخي الخضراوات 4-5دقيقة إلى أن تصبح مقرمشة.
اضيفي الخضراوات إلى الأرز، قلبي بخفة بشوكة إلى أن تختلط بالخضروات مع الارز ثم غطي القدر واتركي الارز بالخضروات يطهي بهدوء 10-15دقيقة.
قلبي الارز بالخضروات بالشوكة قبل تقديمه لكي تتناثر الخضراوات وحبات الأرز
هاى سوما
ردحذفاعجبتنى جدا مدونتك ومواضعيها فهى فى غايه الترتيب والنظام والوضوح
وانت من اللى بحب اتباعهم .
وعلى فكره انا ضيفاكى عندى على مدونتى ركن المراه علشان اتابع كل جديد.
يمكن دى اول مره اسيبلك تعليق بس بتابعك من بعيد لبعيد .
وياريت تشرفينى فى مدونتى لانه يهمنى قوى رأيك وراى الاخصائيون فى مجال المراه .
تحياتى اليك يا جميل
الله عليكى وعلى اكلات الشيف منال العالم ووصفاتها المميزة جداااااااااااااااا
ردحذفإرسال تعليق