فتة تركى

نص كيلو لحمة مفرومة خشن - بصل - ملح وفلفل -نص معلقة زعتر - نص كيلو طماطم
2 معلقة صلصة طماطم - نص معلقة بهارات - زبادى - نص كيلو بزنجان رومى (مكبب)
الطريقة
نقطع البزنجانة مكعبات ونحمرها فى الزيت
نضع فى مقلاية 3 معالق زيت ونضع البصلة الناعمة وزرة ملح ونشوحها لحد ماتدبل
ثم نضع البهارات والزعتر ثم اضع اللحمة واقلب اقلب لحد ماتستوى ثم اضع الملح والفلفل
ثم اضع الطماطم وصلصة الطماطم والبزنجانة على اللحمة ونقلب ونغطيها لحد
ماكله يستوى
نضع معلقة زيت فى مقلاية ونحمر فيها الخبز رغيف رغيف لحد ما الخبز كله يحمر
وينشف شوية
اضع على الزبادى ملح وفصين ثوم مهروسين و صنوبر مجروش
واخلطهم كويس بالمعلقة
نضع فى طبق راقة خليط اللحمة
ثم
فوقه رغيف خبز محمر
ثم
راقة خليط اللحمة
ثم
فوقه رغيف خبز محمر
وهكذا طبقات فوق بعض على هيئة تورتة ونضع اخر طبقة خبز ونفرش عليه
طبقة من الزبادى ثم نرش رشة صنوبر
وبالهنا والشفا

1 تعليقات

  1. تسلم ايدك يا شيف ومشكورين على كل الوصفات والاكلات الحلوة اللى بتعملوها لينا

    ردحذف

إرسال تعليق

أحدث أقدم