االمقادير
سمكة متوسطة الحجم+2حبة كبيرة بصل+3فص ثو+م2ورق غار
4حبة ليمون +كوب كسبرة خضرة مفروم +معلقة صغيرة فلفل اسود
معلقة كبيرة ملح3+معلقة كبيرة زيت زيتون+4حبة بطاطس صغيرة+
2معلقة صغيرة شطة مجروشة2قرن فلفل حار اوبارد
الطريقة :
1- تشق السمكة بقدر الإمكان إلى الداخل حتى يمكن حشوها
2- ترش السمكة بملح و فلفل من جوه و من بره
3- يقطع الثوم و الليمون و البصل شرائح و يقطع الفلفل نصفين
4- توضع السمكة على ورق ألومنيوم و تفتح ثم تحشى بالبصل و الكزبرة و الليمون
و رشة فلفل أبيض و الشطة و الثوم و رشة ملح و ورق الغار و قطع البطاطس و قرون الفلفل
5-تقلب السمكة و توقف على بطنها ثم ترش فلفل أبيض و زيت زيتونثم توضع شرائح ليمون و بصل فوقها ثم تغلف بإحكام
6- توضع في صينية و يوضع شرائح ليمون و ورق غار و شوية ماء في الصينية
7- تدخل الفرن في حرارة 190 أو 200 من 1 ساعة : 4/1 1 ساعة حسب حجمها
8- تزين السمكة بالكزبرة و الليمون و المكسرات و تقدم مع صلصة طحينة أو دقوس

Post a Comment

أحدث أقدم