المقادير:

نصف كيلو من الممبار (بقري أو ضاني)
2 كوب أرز مغسول ومصفي
2بصلة مبشورة
7 ثمرات طماطم مقطعة مكعبات أومبشورة
ملح
فلفل أبيض
بقدونس
كسبرة خضراء
نعناع
شطة
سمن او زيت

الطريقة:

نضع الممبار فى الخل لمدة ساعه علشان نتخلص من اى ريحة

الحشوة ( خلطة المحشى العادى )
نغسل الارز
نبشر البصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس و الكزبرة ونضيف لهم الارز والملح والفلفل والكمون و الشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن
بالقمع- نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطة و بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى

فى حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة فى الماءالمغلى نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى ينضج

يصفي الممبار من ماء السلق جيدا

يحمر الممبار في الزيت

ويقدم الممبار و بالهنا والشفا

1 تعليقات

  1. بجد ده من احلى اكلات الشيف شربينى تسلم ايدك ياشيف
    طريقة عمل الممبار من الشيف شربينى طريقة عمل السجق بالارز والخلطة من برنامج الشيف شربينى الجديد

    ردحذف

إرسال تعليق

أحدث أقدم