ملف كامل لعمل كل انواع الكريب الحلو والحادق لكل الشيفات المشهورين وصفات منتقاة لعمل احلى واسهل الحلويات وطرق كتير لعمل البان كيك بكل اشكاله كل ده هنا فى اكلات سوما وبس




طريقة عمل الكريب الحلو بالمانجو من الشيف حسن كمال

بيضات - 100 ج سكر - 25 ج زيت - 300 ج دقيق -
500 ج حليب - 2 ونص ج ملح - 2 ونص ج فانيليا - 150ج كريم باتسير
قطع مانجو - صوص مانجو
الطريقة نضع البيض والسكر والملح والزيت والفانيليا مع بعض ونخلطهم كويس بالمضرب السلك اليدوى لحد ما السكر يدوب ثم نضع الحليب ونضرب بالمضرب السلك بسرعة ثم اضع الدقيق واقلب اقلب ولو لاحظت ان فية كلاكيع اصفية بالمصفاة ندهن المقلاية خفيف بالزيت (يادوب امسحه بمنديل ) واملى الكبشة (المغرفة الغويطة) بالخليط وانزل فى المقلاية بس راقة خفيفة جدا لحد ماتمسك واقلبها على الوش التانى وبعدين اشيلها وهكذا لحد مانخلص الخليك كله ادعك الكريم باتسير كويس قوى بالمضرب اضع واحدة امامى ثم اعمل بالقمع بمقدار الكريمة خط بالعرض ثم ارصص عليه قطع صغيرة من المانجو والف الكريب على هيئة اسطوانة ثم اقطعه بالسكينة بالورب وازوقه بالمانجو والكريمة وبالهنا والشفا

طريقة عمل الكريب الحادق بالجمبرى والبشاميل وصفة حلوة كتير من قناة فتافيت من برنامج حورية المطبخ

المقادير:

400 جرام طحين
3 ثمرة بيض
50 جرام زبدة ذائبة
1 لتر حليب
رشة ملح
م-ك سكر
الحشوة :
300 جرام جمبري مسلوق
250 جرام فطر
2 فص ثوم
2 م-ك بقدونس
م-ك عصير الليمون
فلفل أسود حسب الرغبة
1/2 م-ص ملح
رشة جوزة الطيب
100 جرام زيتون
2ثمرة بصل شرائح
نصف ثمرة فلفل أحمر مشوي ومقطع قطع صغيرة
2 م-ك زبدة
صلصة البشاميل :
2 م-ك زبدة
2 م-ك طحين
400 مللتر حليب أو (200 ملل حليب + 200 كريمة طازجة )
م-ص ملح
فص ثوم مفروم
رشة جوزة الطيب
فلفل أسود حسب الرغبة
200 جرام جبنة امنتال
50 جرام جبنة بارميزان

الطريقة:

طريقة عمل كريب الجمبري بصلصة البشاميل لحورية المطبخ

طريقة عمل الكريب :

تنخل مكونات الكريب الجافة

يضاف اليه الحليب و البيض والزبدة الذائبة ويخفق المزيج جيداً أو يخلط في الخلاط الكهربائي

تترك عجينة الكريب لترتاح قبل تشكيلها

تسخن مقلاة وتدهن بقليل من الزبدة ، تسكب فيها كمية من الخليط

نترك الكريب لينضج ثم تقلب على الجهة الأخرى إلى أن تكتسب لون ذهبي

الحشوة :

في طنجرة على النار نضع الزيت أوالزبدة وتقلى فيها الفطر على نار قوية جداً حتى يحمر

نضيف عليه البقدونس وعصير الليمون والملح والفلفل الأسود و يترك جانباً

في نفس القدر نضيف قليل من الزبدة ونضع البصل والثوم ليذبل نضع الملح

ونضع الجمبري المسلوق ونخلطة قليلاً ثم نضيف باقي مكونات الخليط

طريقة عمل صلصة البشاميل:

في قدر على النار نضع الزبدة ونذوبها

ثم نضيف الطحين ونحرك الدقيق ليتحمص ويكتسب لون ذهبي جميل ثم نضيف الحليب ونحرك دون توقف

نضيف الملح والفلفل وجوزة الطيب ونفرم حبة الثوم

نبعد الطنجرة من على النار بعد أن يصبح كثيف ومتماسك

نضيف البقدونس وقليل الجبنة ونترك قليل من الجبنة للتزيين

تحشى كل حبة كريب بملعقة كبيرة من الحشوة وتلف ثم توضع في صينية مدهونة

يغطى وجه صينية كريب الجمبري بقليل من صلصة البشاميل

ترش صينية كريب الجمبري بصلصة البشاميل بالجبنة

ثم تدخل كريب الجمبري بصلصة البشاميل الفرن لمدة 15 إلى 20 دقيقة

تقدم كريب الجمبري بصلصة البشاميل ساخنة مع السلطة


طريقة سهلة جدااااااا لعمل الكريب الحادق


بسم الله الرحمن الرحيم
انا جبت طريقه حلوه للكريب يارب تعجبكو وانا شاء الله مضمونه وبسيطه جدا ومش مكلفه

1- المقادير
3بيضاتو كوب واحد لبن وكوب واحد دقيق وشوية ملح وشوية فلفل اسمر فقط

طريقة التحضير

نضع البيض فى الخلاط شويه يطخلط يعنى خمس دقائق وبعدين نضع اللبن ونخليه يطخلط مع البيض شويه 2 دقيقتين وبعدين نضع الدقيق بردو فى الخلاط متخفيشى دى كوب واحد رفقط وبعدين نضع الخليط فى حله ونسيبه خمس دقائق يرتاح وبعدين نسخن طاسه تيفال لابد تكون تيفال علشان متلزقشى وبعدين ندهن الطاسه بالفرشه شوية زيت وبعديننضع الكريب شويه شويه واول رغيف ممكن يبوظ متقللاقيش عادى الثانى هيكون كويس لن شاء اللهوبعدين احشيهالى انتى عيزاه وباهناوالشفاء
طريقة حلووووووووووة اوى لعمل الكريب من قناة فتافيت
المقادير:

لكريب:
125 جرام دقيق
325 ملل حليب
1 بيضة
رشة ملح
10 جرام سكر
25 جرام زبدة (تترك على الموقد حتى يصبح لونها بني فاتح)
الحشو:
2 مغلف دريم ويب
2 كوب حليب
التقديم:
فراولة مقطعة شرائح وبعض الفراولة الصحيحة
مربى المشمش

الطريقة:

طريقة عمل تورتة الكريب من برنامج ولا بالاحلام

الكريب:

يخلط الدقيق، الحليب ، البيضة ، الملح، السكر و الزبدة

يترك خليط تورتة الكريب يرتاح حوالى نصف ساعة في البراد

بإستخدام مغرفة صغيرة يصب الخليط في طاسة البانكيك الساخنة

تحرك الطاسة في جميع الإتجاهات حتى يوزع الخليط ليغطي كل الطاسة

يوضع خليط تورتة الكريب على موقد مرتفع الحرارة حتى يصبح الوجه ذهبي اللون

يُقلَب الكريب على الوجه الأخر ويسوى لعدة ثواني

يوضع الكريب على طبق دافىء وتعاد العملية مع باقى خليط الكريب مع وضع ورق خبز بين كل كريب والآخر حتى لا

يلتصقوا ببعضهم البعض

الحشو:

تخفق بودرة دريم ويب مع الحليب

التقديم:

توضع واحدة كريب على طبق التقديم وتغطى ببعض كريمة دريم ويب وترص بعض الفراولة فوقها

توضع واحدة أخرى من الكريب ثم تكرر العملية مع الإنتهاء بالكريب

توضع باقي كريمة دريم ويب في قرطاس الحلوى وتزين تورتة الكريب بها ثم يكمل التزيين بالفراولة الصحيحة ثم

تدهن الفراولة بمربى المشمش الدافئة لإضافة لمعة لها

تقدم تورتة الكريب

1 تعليقات

  1. الله ع هالطبخات
    اني اعرف كيف اسوي الكريب بس بطريقه غير .. تعلمته من المشاهده .. ههه
    انشروا الخبر للجميع - المشاهده مفيده : )

    ردحذف

إرسال تعليق

أحدث أقدم