كريب بالسوسيس والجبنة
اكلات عربية - اكلات سورية - اكلات شامية - اكلات هندية - اكلات بالدجاج - اكلات صينية- المقادير: 2 كوب دقيق كوب لبن كوب ماء مقدار ذره ملح عدد 2 بيض مقدار فراخ بانيه شاورمه مقدار سوسيس وعصاج مقدار خضار وزيتون وجبنه شيدر
- التحضير: ونبدا بالخطوات
مقلايه تيفال كبيره
ندهنها بالزيت خفيف خالص او مش ندهنها انا ندهن مره اه ومره لا
ونحطها علي النار
ولما تسخن نحط فيها كبشه واحده من دي ونحركها بسرعه علشان تتفرد والمهم تكون رقيقه جدا
ونسيبها علي النار لحد ما الحواف تخلع وتاخد لون
ونقلبها الناحيه التانيه وشويه صغيره نطلعها ونحط اللي بعدها وهكذا - الطبخ: انا بفضل طريقه التقفيل زى المثلث علشان بتاخد حشو كتير وبتحافظ عليه مش يوقع لو عندك اطفال
بنرص الحشو (زى ما تحبى)على نص مساحة الكريب
ونغطيه بالنص التانى
وبعدين نطبقه نصين
ييبقى على شكل مثلث
وبنحط كله في صنيه في الفرن مدهونه بسيط وبتطلع كده وبالهنا والشفا
لو تحبي تخلي لونه ابيض فاتح زي ما هو ويقرمش لفي كل واحده في فويل وخليه في الفرن من فوق
إرسال تعليق