- طريقة عمل صلصة البيتزا للشيف حسن
طريقة عمل البيتزا -طريقة عمل البيتزابالصور - طريقة عمل البيتزا هت - طريقة عمل البيتزا الايطالية
- -طريقة عمل البيتزا منال العالم -طريقة عمل البيتزا الايطالية بالصور
- المقادير: 1/4 كيلو دقيق 2 ملعقة كبيرة زيت 2 ملعقة كبيرة جبنة كاسات بطعم الشيدر 2 ملعقة كبيرة لبن بودرة 1/2 ملعقة صغيرة ملح 1/2 ملعقة كبيرة سكر 1/2 ملعقة كبيرة خميرة فورية 1/2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر مقدار ماء دافى للعجن معلقة كبيرة زيتون مخلل 2 ملعقة كبيرة لانشون او بسطرمة مقطعة 2 ملعقة كبيرة جبن رومى مبشورة معلقة كبيرة زيت مقدار زعتر او اوريجانوا او اى اعشاب
- التحضير: . حنحط الدقيق فى طبق العجن ونضيف له كل المكونات
. واللنشون والزيتون والجبنة ونضيف الماء الدافى شوى شوى
. ونعجن جيدا لغاية ما تتكون عندنا عجينة لا تلتصق فى اليد ولينة ومطاطة فى نفس الوقت مش يابسة يعنى لما تشديها تمط معاكى زى اللبان مش تتقطع
. ونعجن فيها عشر دقايق وبعدين نحط معلقة الزيت ونعجن مرة اخرى 5 دقايق وده شكلها - الطبخ: . نسيبها تخمر لما يتضاعف حجمها
. حنجيب ورق الكاب كيك وندهنه زيت بسيط ونحط فى كل ورقة كورة صغيرة من العجين
. نسيبه لما يخمر ويتضعف حجمه وبعدين حطيته فى قوالب الكاب كيك انا استخدمت القوالب ديه
. لو عندك صينية الكاب كيك تستخدميها طبعا
. بخلط كاتشاب على صلصة بيتزا بكميات متساوية وبدهن البيتزا كويس
. وبعدين احط شريحة فلفل وزيتون اسود وجبن موتزريلا
. وبعدين اخبزه فى فرن ساخن جدا متولع من فوق وتحت على الرف الاوسط
. وعلى فكرة مش بتعد كتير يعنى تابعيها بتخلص بسرعة
إرسال تعليق