
- طريقة عمل صلصة البيتزا للشيف حسن
طريقة  عمل البيتزا       -طريقة عمل البيتزابالصور          - طريقة عمل البيتزا  هت                - طريقة  عمل البيتزا  الايطالية
 - -طريقة عمل البيتزا منال  العالم               -طريقة عمل البيتزا  الايطالية  بالصور
 - المقادير:  1/4 كيلو دقيق 2 ملعقة كبيرة زيت 2 ملعقة كبيرة جبنة كاسات بطعم الشيدر 2 ملعقة كبيرة لبن بودرة 1/2 ملعقة صغيرة ملح 1/2 ملعقة كبيرة سكر 1/2 ملعقة كبيرة خميرة فورية 1/2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر مقدار ماء دافى للعجن معلقة كبيرة زيتون مخلل 2 ملعقة كبيرة لانشون او بسطرمة مقطعة 2 ملعقة كبيرة جبن رومى مبشورة معلقة كبيرة زيت مقدار زعتر او اوريجانوا او اى اعشاب 
 - التحضير: . حنحط الدقيق فى طبق العجن ونضيف له كل المكونات 
. واللنشون والزيتون والجبنة ونضيف الماء الدافى شوى شوى
.  ونعجن جيدا لغاية ما تتكون عندنا عجينة لا تلتصق فى اليد ولينة ومطاطة فى  نفس الوقت مش يابسة يعنى لما تشديها تمط معاكى زى اللبان مش تتقطع
. ونعجن فيها عشر دقايق وبعدين نحط معلقة الزيت ونعجن مرة اخرى 5 دقايق وده شكلها  - الطبخ: . نسيبها تخمر لما يتضاعف حجمها 
. حنجيب ورق الكاب كيك وندهنه زيت بسيط ونحط فى كل ورقة كورة صغيرة من العجين 
. نسيبه لما يخمر ويتضعف حجمه وبعدين حطيته فى قوالب الكاب كيك انا استخدمت القوالب ديه
. لو عندك صينية الكاب كيك تستخدميها طبعا 
. بخلط كاتشاب على صلصة بيتزا بكميات متساوية وبدهن البيتزا كويس
. وبعدين احط شريحة فلفل وزيتون اسود وجبن موتزريلا
. وبعدين اخبزه فى فرن ساخن جدا متولع من فوق وتحت على الرف الاوسط 
. وعلى فكرة مش بتعد كتير يعنى تابعيها بتخلص بسرعة  
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
إرسال تعليق