طريقة عمل البطاطس البوريه باللحمة المفرومة طريقة عمل البطاطس البورية فى الفرن طريقة عمل البطاطس البورية بالصور
- المقادير: 1 1/2 كيلو بطاطس 1/2 كيلو لحم مفروم متعصج 5 ملعقة زبد او سمن عدد 1 بيضة 1/2 كوب لبن 1/2 كوب قشطة مقدار ملح وفلفل عدد 1 مكعب مرقة
- التحضير: تسلق البطاطس بعد تقشيرها وتهرس جيدا
- الطبخ: يوضع على البطاطس المهروسة الزبدة ساخنة+اللبن+المرقة+الملح والفلفل
وبعدها توضع البيضة وتهرس المكونات جيدا
تصب نصف المكونات فى الصينية ثم نفرد اللحم ونضع باقى البطاطس
تفرد القشطة على الوجه;حسب الكمية التى تفضلينها
توضع الصينية فى فرن مرتفع الحرارة على الشبك وبالهنا والشفا - ملاحظات: يمكنك اضافة بسلة وجزر للحم المعصج لتزيدى القيمة الغذائية للطبخه
- المعالجة: اذا كانت البطاطس ذات قوام سميك يمكن معالجتها بقليل من اللبن او اضافة بيضة اخرى
إرسال تعليق