- بسبوسة بالروب البسبوسة بالصور البسبوسة بالزبادي بالصور البسبوسة باللوز
- وقت الطهي: 30 دقيقة
- المقادير: 2 كوب سميد سامولينا كوب سكر كوب زبادى كوب جوز هند كوب سمن كوب قشدة معلقة كبيرة بيكنج بودر مقدار لوز مقشر للتزيين
- التحضير: 1- نسخن الفرن على درجة حرارة متوسطة 180 سيليزيوس
2- ندهن الصينية بملعقة طحينة ونتركها جانبا
3- نخلط السميد والسكر وجوز الهند والبيكنج بودر مع بعض
4- نضيف الزبادى والقشدة والسمن ونقلب
انا بعملها يدوى مش بالعجانة
ولو حسيتى ان العجينة متماسكة شوية بزود 3 ملاعق لبن سايل
المهم العجينة لا تكون سايبة ولا متماسكة عشان تنجح معاكم إن شاء الله
5- نصبها فى الصينية ونبل ايدينا مياه ونحاول نفردها فى الصينية بالراحة وبعدين نزين باللوز المقشر
7- والصينية فى الفرن بنعمل الشربات السخن -
(2 كوب سكر و2 كوب ماء ولما يغلى ع النار نضيف نصف ليمونة ونقلب لغاية لما يتقل شوية - البسبوسة المحشية -البسبوسة بالصور- البسبوسة منال العالم -البسبوسة التركية -البسبوسة المغربية -البسبوسة الشامية
وفى الآخر فانيليا او ماء ورد وصدقونى ماء الورد بتبقى الريحة رااااااااااااااائعة ثم نطفى) - الطبخ: - ندخلها الفرن حتى النضج ممكن تاخد نصف ساعة او اكثر بقليل وبعدين نفتح عليها الشواية لتحمير الوجه
- ملاحظات: لما تطلع البسبوسة من الفرن نصب عليها الشربات الساخن ونتركها لتبرد من غير تقطيع
وده بقى عشان السمنة تجمد وتمسك البسبوسة كويس )
إرسال تعليق