• بسبوسة بالروب البسبوسة بالصور البسبوسة بالزبادي بالصور البسبوسة باللوز
  • وقت الطهي: 30 دقيقة
  • المقادير: 2 كوب سميد سامولينا كوب سكر كوب زبادى كوب جوز هند كوب سمن كوب قشدة معلقة كبيرة بيكنج بودر مقدار لوز مقشر للتزيين
  • التحضير: 1- نسخن الفرن على درجة حرارة متوسطة 180 سيليزيوس
    2- ندهن الصينية بملعقة طحينة ونتركها جانبا
    3- نخلط السميد والسكر وجوز الهند والبيكنج بودر مع بعض
    4- نضيف الزبادى والقشدة والسمن ونقلب
    انا بعملها يدوى مش بالعجانة
    ولو حسيتى ان العجينة متماسكة شوية بزود 3 ملاعق لبن سايل
    المهم العجينة لا تكون سايبة ولا متماسكة عشان تنجح معاكم إن شاء الله
    5- نصبها فى الصينية ونبل ايدينا مياه ونحاول نفردها فى الصينية بالراحة وبعدين نزين باللوز المقشر
    7- والصينية فى الفرن بنعمل الشربات السخن -
    (2 كوب سكر و2 كوب ماء ولما يغلى ع النار نضيف نصف ليمونة ونقلب لغاية لما يتقل شوية
  • البسبوسة المحشية -البسبوسة بالصور- البسبوسة منال العالم -البسبوسة التركية -البسبوسة المغربية -البسبوسة الشامية
    وفى الآخر فانيليا او ماء ورد وصدقونى ماء الورد بتبقى الريحة رااااااااااااااائعة ثم نطفى)
  • الطبخ: - ندخلها الفرن حتى النضج ممكن تاخد نصف ساعة او اكثر بقليل وبعدين نفتح عليها الشواية لتحمير الوجه
  • ملاحظات: لما تطلع البسبوسة من الفرن نصب عليها الشربات الساخن ونتركها لتبرد من غير تقطيع


    وده بقى عشان السمنة تجمد وتمسك البسبوسة كويس )

Post a Comment

أحدث أقدم