البسبوسة باللوز للشيف حسن طريقة عمل البسبوسة الجاهزة
- المقادير: 500 جرام دقيق سيمولينا 500 جرام جوز هند 2 جرام ملح 175 جرام ماء 75 جرام سكر 100 جرام سمن سايح 50 جرام عسل جلوكوز 100 جرام لوز مقشر شرايح 250 جرام ماء 250 جرام سكر مقدار عصير ليمون
- التحضير: 1- تخلط جميع المقادير الجافة معا دقيق سيمولينا وجوز وملح وبكينج بودر
2-نخلط عسل الجلوكوز مع السكر و السمن البلدى
3- ثم يخلطوا معا ولابد تكون بعد الخلط مفرولة
4- توضع في صينية مقاس 30 مدهونة وعليها ورق زبدة مدهون سمن كويس او صينيتين صغيرتين - الطبخ: تدخل فرن ساخن لمدة 25 دقيقة
ثم بعد خروجها وهي ساخنة تسقي بالسيرب وهو ساخن - ملاحظات: السيرب يكون خفيف لان البسبوسة تحتاج سيرب خفيف
ممكن اضافة معلقة بكينج بودر
هذه بسبوسة الشيف حسن ولنجاحها:
1=انك تخلطى المواد الجافه مع بعضها
2=انك تخلطى المواد اسائله حتى تتجانس و يكون السمن سايح
3=تقلبى الخليط السائل علىة المواد الجافه و هيكون الخليط مفرول
4=المقدير تكفى صينيه مقاس 30 انا عملت صينيتين صغيرين
5=انك تدهنى الصينيه كويس وتحطى ورق زبده و تدهنيه سمنه كويس
6=بعد ما تحطى الخليط فى الصينيه تساوى السطح بانك تبللى ايدك بالمياه و تساوى السطح
7=اول ما البسبوسه تستوى تسقى مباشره بالسيرب الساخن - البسبوسة المصرية - طريقة عمل البسبوسة للشيف حسن - طريقة عمل البسبوسة بالقشطة بالصور -طريقة عمل البسبوسة منال العالم -طريقة عمل البسبوسة المصرية بالصور
إرسال تعليق