- طريقة عمل البسبوسة بالمقادير البسبوسة بالمكسرات البسبوسة بجوز الهند
- وقت الطهي: 30 دقيقة
- المقادير: 2 كوب سميد 1/2 كوب سكر كوب جوزهند مبشورة كوب لبن رايب أو زبادي 3 ملاعق سمنة بلدي كيس فانيليا 1/2 معلقة صغيرة بيكنج باودر مقدار لوز وبندق مقطع انصاف كوب ماء كوب سكر كيس فانيليا 1/2 ثمرة ليمونة
التحضير: 1-تخلطي السميد مع السكر وجوز الهند والبيكنج باودر والفانيليا
- 2- نضيف السمنة واللبن الرايب او الزبادي
- لفيهم لفتين فقط بمجرد ماالمكونات تتخلط مع بعضها
- 3-بططي العجينة في الصينية بتاعتك بالتساوي
- وتكون مدهونة سمنة او زبدة
- وضعي عليها المكسرات انا عملت نصفها بالبندق ونصفها التاني باللوز
- الطبخ: يدخل فرن ساخن علي درجة حرارة 180 لمدة 30 دقيقة
- ثم يسقي بالشربات ساخن او بارد وهي ساخنة
- ملاحظات: على فكرة ممكن الشربات يتحط سخن او بارد
( الكمية دي علشان تعملي صينية واحدة صغيرة )
بس يفضل لو حطيتيه سخن انك تبيتي البسبوسة لتاني يوم علشان تشرب الشربات كويس
وكمان هتكون احلى في الطعم - البسبوسة منال العالم -طريقة عمل البسبوسة المصرية بالصور - طريقة عمل البسبوسة الجاهزة -طريقة عمل البسبوسة
إرسال تعليق