المقادير :  
الطريقة : 
- اللحمة  كندوز من الرقبة أو من الموزة ولو ضانى تبقى من الزند علشان بيبقى فيها عرق  
- كفتة  الحاتى ما بتاخدش غير تفل بصل وملح وفلفل وبهارات وبس 
- - نجيب  البصل المبشور الناعم ونحط عليه شوية ملح وخل ونعصره بأيدينا جامد جدا في  طبق بحيث ينزل الماء منه 
- نضع تفل  البصل على اللحمة المفرومة مع الملح والفلفل والبهارات ونخلطها معا وندخلها  الثلاجة لايقل عن 3 او 4 ساعات 
- ماء  البصل نضع عليه حبة طماطم مبشورة وشوية ملح وشوية فلفل وشوية زيت زيتون  ومعلقة سكر ونقلبهم 
- نبل  ايـدينا من خليط مــاء البصــل بالطماطم ونصبع الكفتة بأيدينا( نلفها في  ايدينا مقاس واحد ) 
- بعد ما  نصبع الكمية كلها نجيب سيخ ونبل ايدينا ونبل السيخ وايدينا مبلولة بماء  البصل وندخل السيخ في صابع الكفتة ( نفوته فيها علشان يفرغ الهوا منها )  ونلفها بايدينا المبلولة على السيخ وهكذا باقي الاصابع 
- على  الشواية اوفي صينية تيفال ساخنة على النار نضع مادة دهنية بسيطة ( قليل من  الزيت ) وننزع اصابع الكفتة من السيخ مفرغة ونضعها في الصينية أو بالسيخ  على الشواية ونقلبها حتى تستوي وندخلها الفرن تأخذ لون ونطلعها .
- ممكن  نطلع عدد من اصابع الكفتة من الفرن ونجيب عيش مكسيكي ونسخنه ونلف فيه  صابعين من الكفتة ونضعه في صينية وندخله الفرن 
- تقدم  كفتة الحاتي مع ارز بالخلطة 
إرسال تعليق