- كفتة اللحم بالخضار
- المقادير: 1/2 كيلو لحمه مفرومه ثمرة بصله مبشوره 2 فص توم مهروسين عدد 1 بيضه كيس بقسماط فيجتار كوب بسله ثمرة بطاطس ثمرة بطاطس ثمرة بصله 2 فص توم مهروسين مقدار ملح مقدار فلفل 1/2 كوب بشاميل مقدار جبنه رومى مبشوره 1/2 كوب بشاميل مقدار جبنه رومى مبشوره مقدار بهارات
التحضير: نحضر اللحمه المفرمه ونضع معه البصل والتوم والبيض والبهارات ونلفه لفه فى الكبه وبعدين نحط اللحمه فى الطبق ونحط عليه كيس فيجتار بقسماط ثم نضعه على جنب
نحضر البسله والجزر والبطاطس وننزلها فى ماء مغليه 3 دقائق ثم نسقطها فى ماء بارد
ثم نجضر طاسه ونضع حبه زيت ثم نشوح بصله والتوم ثم نضع الخضار نشوحوا تشويحه ومضع عليه ملح وفلفل
وبعد ان يبرد نضع بشاميل على خضار والجبنه رومى ونقلب ونتركه جانبا الطبخ: نيجى للمهم نحضر اللحمه ونشكله ذى الفنجان
ثم نحشى الكفته بخلطه الخضار
ثم نضع على الوش البشاميل
ثم نضع على الوش جبنه رومى
ونضع الكفته فى صنيه مدهونه بالزيت
ونضعها فى الفرن على درجه حراره 180 لمده ساعه الا ربع
وتقدم الكفته مع رز بالشعيريهموضوعات مشابهة الكفتة بالصور - طريقة عمل الكفتة المصرية - طريقة عمل الكفتة بالبرغل -طريقة عمل الكفتة المقلية - طريقة عمل الكفتة بالفرن - طريقة عمل الكفتة بالارز
إرسال تعليق