- المعمول بالصور
- حلويات منال العالم - حلويات بالصور - حلويات الشيف حسن -حلويات الشيف اسامة - حلويات رمضان - حلويات الشيف رمزي - حلويات مغربية -حلويات الشيف يسرى
- المقادير: 3 كاسات دقيق ملعقة كبيرة أبــــازير المعمول علبة كبيرة قشطه كاس زبده 4 ملاعق حليب بودره ملعقة كبيرة سكر ملعقة كبيرة حبة البركه ملعقة كبيرة بكنج بودر 1/2 ملعقة خميره العاديه
- التحضير: 1-ا نخلط لزبده والدقيق مع بعض
2- هتضيفي القشطه وباقي المكونات على الدقيق والزبده وتعجن جيداااااا لحد ماتتكونلك عجينه ملساء
3-وتترك العجينة ترتاح
4-نقطع التمر ونضع زبده و زيت في الطاسه الزبده تديكي طعم والزيت مايخليش التمر يبقى ناشف جوة بعد فتره و نهرس التمر على النار لحد مايتهرس معاكي
5-نجهز قوالب المعمول
6-نأخذ قطعة معمول صغيرة ونفرغها من المنتصف ونضع حشوة التمر تم تقفل ونضعها في القالب حتي تأخذ الشكل ونخرجها ممكن نعمل معمول كبير او صغير حسب حجم القالب
7- توضع في صينية الخبز - الطبخ: تدخل فرن ساخن لمدة 25 دقيقة او حتي تمام النضج
ثم تترك لتبرد وممكن رشها سكر بودرة او تركها كما هي
إرسال تعليق