المقادير: 1 فرخة الكبدة والقنصة والجوانح 1 بصلة كبيرة مبشورة 1 حزمة بقدونس 1 ملعقة كبيرة سمن بلدى ملح وبهارات فراخ كركم زنجبيل قرفة فلفل
التحضير: نخلط كل البهارات مع السمنة و البصل وفتفوتة ماية
ندهن الفرخة كويس من بره ونقفلها
الطبخ: نحطها في حلة ونضيف الزيت وحزمة البقدونس
نحطها على النار تتشوح شوية وتاخذ لون
وتتشرب كل الماية الي بتنزلها
بعدين نضيف الماية الكافية واحنا حنحتاج المرقة
عشان الكسكسي
نسيبها لغاية ما تستوي الفرخة ومش تتهري
ونطفي النار عليها
نجهز البصل وحنحتاج
كمية من البصل مقطع شرايح
كمية من الزبيب
زيت وملح ونفس البهارات الي استعملنا في الفراخ
اول حاجة تتقع الزبيب في ماية سخنة
نحط البصل في حلة كع الزيت والبهارات
نحطها عالى نار هادئة
وكل شوية نقلب بملعقة عشان مش تنحرق
لغاية ما يذبل ونضيف الزبيب وقلبه لغرض التجانس
بعدين نضيف ملعقة كبيرة عسل
وملعقة صغيرة قرفة
ونسيبه دقيقتين يتسكر وياخذ طعم العسل
والقرفة
ونطفي النار عليه
إرسال تعليق