طريقة عمل البيتزا المصرية- طريقة عمل البيتزا بالصور خطوة خطوة- البيتزابالسجق الشيف شربينى - البيتزا بالسجق-البيتزا الشيف الشربينى- البيتزا بالصور- البيتزا السريعة - البيتزا الايطالية - البيتزا المغربية -البيتزا السائلة -البيتزا الكذابة
المقادير
سجق مقطع حلقات
1/2 كيلو دقيق
1 معلقة زيت زيتون
رشة ملح
رشة سكر
زبادى
ماء
صوص طماطم ( صلصة بيتزا )
مشروم
فلفل
زعتر
جبنة موتزاريلا
صفار بيضة
الطريقة :
- في الماكينة أو العجان نضع نصف كيلو دقيق ومعلقة سكر وخميرة بودرة وذرة ملح زيت زيتون وبيضة ( ممكن احط زبادى بدل البيضة ) ونشغل الماكينة ونضيف الماء شوية شوية حتى تتجانس المقادير ( ممكن اضيف دقيق ) المهم ان العجينة ما تلزقش في الماكينة .
- نطلع العجينة ونضعها في طبق وتحتها شوية دقيق ونريحها في الثلاجة على الاقل نصف ساعة
- نطلع العجينة ونفردها بالنشابة على مقاس صينية البيتزا المدهونة بالزيت
- نضع العجينة في الصينية وندهن وجهها بالفرشاة بأصفر بيض
- نجيب قطعة من عجينة البيتزا ونفردها ونلف بها اصابع سوسيس كرول ونقطعها شرائح عريضة ونضعها على العجينة في الصينية على الجوانب وندهنها باصفر بيض .
- نضع طماطم كونكاسيه في منتصف البيتزا ونفردها ثم نضع مشروم وتونة وعليها خضار سوتيه ( فلفل الوان وبصل ناخدهم سوتيه في شوية زيت )وشرائح سوسيس وجبنة موتزاريلا مبشورة ( او اي حشو مناسب )
- ندخلها الفرن على درجة 200
- الطماطم الكونكاسيه ( نجيب طماطم سليمة نغرسها بسكينة ونضعها في ماء مغلي ونعد من واحد لعشرة ونطلعها نضعها في ماء ساقع ونقشرها ويكون عندي ثوم سوتيه في شوية زيت زيتون وزعتر ونضع الطماطم ونقلبها )
إرسال تعليق