الأحد، 3 يناير 2016

محشي الكرنب على الطريقة المصرية طريقة محشي الملفوف



akalatsoma.blogspot.com


المقادير: كرنبتين مسلوقين عصير طماطم رز بصل خضرة بقدونس وشبت وكسبرة ملح وفلفل اسود كمون وشطة كسبرة ناشفة زيت
التحضير: بجيب كرنبتين مثلا واسلقهم واوضبهم واشيلهم فى الفريزر
وكمان بعمل خلطه كتير
وبكده فى اى وقت عايزه اعمل محشى يبقى مش فاضل عليه غير اللف
نحضر الرز نغسلة ونصفية من المية
الطبخ: طبعا زى ما انتو عارفين احلى اكل يدفى فى الجو ده المحشى
وبفضل الله اختكم مميزه فيه بشهاده الجميع
صوابع هتكلى صوابعك وراها
انا بعمل بصل كتير واحط عليه الزيت لحد ما البصله تحمر
وقبل ما احط عصير الطماطم بحط فلفل اسود وشويه شطه صغيرين
وكمان شويه من خضره المحشى
دى بقى تكتى اللى بتخلى الريحه جنان
وبعدين احط الطماطم ولما تتسبك احط شويه فلفل اسود تانى وكمون وكسبره والخضره
بحطها فى الاخر عشان تحتفظ بلونها وريحتها
بس وحطى ملحك ورزك وعالحشو

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق