شاورما تركى
كيلو لحمة ( يفضل من عرق الفيلية او من وش الفخدة ) - 150 ج لية ضانى
2بصلة مفرومة - معلقة صغيرة ثوم - بهارات - معلقة متوسطة زعتر -نص فنجان خل -
عيش شامى - ملح - فلفل
الطريقة
نقطع اللية شرائح رفيعه مثل البفتيك
نقطع اللحمة شرائح رفيعة
نضع اللحمة فى صينية وعليها الخل والزعتر والثوم والملح والفلفل ونخلطهم كويس بالمعلقة
ونفردها فى الصينية ونرصص على وشها شرائح اللية على وش اللحمة على
هيئة طبقة وندخلها الفرن لحد ماتستوى واللية تسيح بتاخد حوالى من 7 الى عشر دقايق
ولما بتطلع من الفرن بنشيل باقى اللية المتبقية على الوش (خلاص مش بنستعملها )
نفتح الخبز وارصص الشاوما داخل الرغيف ثم اقفله
نضع فى مقلاية معلقة ذبدة وشوية صغيرين من الصوص المتخلف من سوى الشاورما
(اللى موجودة فى صينية الشاورما)
نضع الرغيف فى الطاسة علشان الرغيف يحمر ونلفه من الناحيتين لحد مايحمر من الوشين
ونلفة فى ورقة فويل
وبالهنا والشفا
ملحوظة : اذا كنتى عايزة رغيف الشاورما ملفوف زى سندوتش الشاورما اللى بنشترية
يبقى تضعى رغيف الخبز امامك وتضعى علية الشاورما وتلفية عادى
وبعدين تضعية برضه يتحمر من الناحيتين فى المقلاية اللى فيها
الزيت ومعلقة الصوص
لكن لو عيزاه زى ماهو رغيف يبقى تتبعى الطريقة المكتوبة فوق

2 تعليقات

  1. تسلم ايدك يا شيف ومشكورين على كل الوصفات والاكلات الحلوة اللى بتعملوها لينا

    ردحذف
  2. طريقة عمل الشاورما بالصور - طريقة عمل الشاورما بالدجاج - طريقة عمل الشاورما التركية -الشاورما للشيف حسن - طريقة عمل الشاورما السورية - الشاورما الشيف يسرى - الشاورما الشيف شربينى - طريقة عمل الشاورما الدجاج - طريقة عمل الشارما المصرية - طريقة عمل الشاورما على طريقة منال العالم - طريقة عمل الشاورما المنزلية - طريقة عمل شاورما الفراخ - طريقة عمل شاورما اللحم
    شاورما الريم - شاورما الهنوف - شاورما دجاج- شاورما اللحم - شاورما منال العالم

    ردحذف

إرسال تعليق

أحدث أقدم